Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Trees Cousy lanceert uniek breigoedlabel

Starter van de week: Trees Cousy lanceert uniek breigoedlabel

Starter van de week: Trees Cousy lanceert uniek breigoedlabel

Trees Cousy uit Oosterzele heeft in het breigoedatelier Knitoffice in Zottegem het unieke breigoedlabel KNIT13 gelanceerd. Bij KNIT13 kunnen klanten unieke ontwerpen van designers zelf personaliseren. Daarmee gaat de 35-jarige onderneemster een nieuwe richting in de breiwereld uit.

“Modeliefhebbers die graag designerkleding dragen, zijn klaar voor iets nieuws. Ze willen een stuk dat écht uniek is. Met een eigen woord of zin, een zelfgemaakte foto of tekening in hun favoriete kleuren en zelfgekozen ritsen en knopen”, vertelt Trees, die letterlijk opgroeide tussen de bobijnen en breimachines. “Als telg van de familie Cousy, die al vijf generaties in België actief is als breigoedfabrikant, heb ik een onweerstaanbare liefde voor breiwerk te pakken.”

Voor de eerste stukken werd samengewerkt met ontwerpster Fanny Steppe. “Ik werk voor de collecties met ontwerpers die me meteen opvallen. Dankzij KNIT13 kunnen jonge ontwerpers hun creaties realiseren en wij kunnen uitpakken met verfrissende ontwerpen”, verduidelijkt Cousy. Klanten kiezen zelf hun favoriete designerstuk en passen dat vervolgens zelf nog aan. Duurzaamheid vormt bij KNIT13 een sleutelbegrip. “We werken 100 procent in België zonder overproductie, want we produceren pas als het kledingstuk effectief besteld is. Als je weet dat er wereldwijd een gigantisch deel van de geproduceerde kleding op de afvalberg terechtkomt, is dit behoorlijk relevant”, legt ze uit.

Alles staat klaar om te starten met de productie van de breigoedstukken. De ontwerpen voor de collectie zijn er al, maar het is nog uitkijken naar crowdfunding om de KNIT13-webshop op te starten. “Het budget voor een webshop en een platform om de stukken te personaliseren, wil ik verzamelen via een crowdfundingcampagne. Zo leer ik meteen weke stukken in de smaak vallen. Tegelijk ontstaat er zo een groep van eerste geïnteresseerden rond het label”, vertelt Cousy. Wanneer het budget verzameld is, is KNIT13 klaar voor de eerste klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.