Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: TreeSpoke neemt meubels naar onlinewereld

Starter van de week: TreeSpoke neemt meubels naar onlinewereld

Starter van de week: TreeSpoke neemt meubels naar onlinewereld

Diederik Vanbrabant, Gregory Van Hoonacker en Tim Dierickx kenden alle drie hetzelfde probleem: hoe een op maat gemaakt en betaalbaar meubelstuk van hoge kwaliteit op een gemakkelijke en snelle manier krijgen? “Van daaruit is het idee ontstaan om TreeSpoke op te richten”, zegt Gregory Van Hoonacker, medeoprichter van de Gentse start-up. “Klanten kunnen via de website online meubels op maat samenstellen, in 3D bekijken en bestellen. We laten ze elders produceren en leveren nadien aan huis.”

Het eerste designmeubel, een kast uit berkenmultiplex, staat ondertussen online. “Als klant kan je zelf de hoogte, diepte, het aantal vakken en de fineerafwerking kiezen”, legt Gregory Van Hoonacker uit. “Je hebt de keuze uit berk, walnoot, bamboe, eik en witte of zwarte laminaat.” Intussen is de start-up bezig met het ontwikkelen van tafels, banken en krukjes. “Die krukjes zullen bovendien met een logo of eigen opschrift gepersonaliseerd kunnen worden.” Balls & Glory Gent is de eerste partner voor wie een volledig nieuw design terras is ontworpen.

TreeSpoke heeft geen showroom. De 3D visualisaties maken het mogelijk om de meubels tot in de details te bekijken. Om de klanten toch de kans te geven om de kwaliteit en de mogelijke materialen te aanschouwen, is de start-up verschillende partnerships aangegaan. “We werken samen met trendy koffiebars en restaurants waar onze meubels staan. Op die manier kan een potentiële klant toch een kijkje gaan nemen in een shop in de buurt”, aldus Gregory Van Hoonacker.

Momenteel zijn de drie oprichters de drijvende kracht achter TreeSpoke, maar de start-up plant uit te breiden. “We zijn op zoek naar een online marketeer en een IT’er om ons team te versterken.” TreeSpoke hoopt snel bekendheid in België te genereren. “Intussen werken we achter de schermen aan extra functionaliteiten zoals deuren en schuiven, maar ook aan volledig nieuwe ontwerpen. Verder willen we snel onze partnerships met koffieshops en restaurants in alle grote steden uitbreiden.” Ook de Nederlandse markt trekt de aandacht van het trio. “Vooral omdat online aankopen daar meer de norm is dan hier.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.