Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Weddingstreet Media stelt maatschappij centraal

Starter van de week: Weddingstreet Media stelt maatschappij centraal

Starter van de week: Weddingstreet Media stelt maatschappij centraal

GENT – Weddingstreet Media maakt geëngageerd entertainment. Via coproducties diept het Gentse bedrijf samen met organisaties maatschappelijk relevante thema’s uit die via video- en podcastinterviews op zwijgenisgeenoptie.be verschijnen. Achter dat verhaal zitten zaakvoerders Tom Mahy en Anthony Bosschem, twee wereldverbeteraars of toch mannen die dat trachten te doen aan de hand van media.

Tom Mahy is master in de filosofie en studeerde af als regisseur aan het RITS. Nadien schreef en regisseerde hij kortfilms met onder meer Michael Vergauwen en Maaike Neuville. Anthony Bosschem lanceerde dan weer de eerste online community van België voor babysitters, werd door De Tijd uitgeroepen tot één van de 50 meest veelbelovende Belgische ondernemers en pakt een DAA-nominatie voor de Technology of the Year award met zijn bedrijf Darwin Analytics.

Twaalf jaar geleden droomde het duo al van een productietuinhuis. Dat dromen gebeurde in de Bruiloftstraat in Gentbrugge. Vandaag is Weddingstreet Media een feit.

Breder draagvlak

Twee mannen met ervaring en expertise, maar vooral met oog voor de wereld. “Op een klein jaar tijd werden we beide vader. We keken rond en zagen dat de wereld zoals die is, op cruciale vlakken verschilt van de wereld die we voor onze dochters dromen. Dus gingen we op zoek naar mensen die begrijpen wat de grote problemen zijn, maar zich daar niet door laten verlammen”, zeggen Tom Mahy en Anthony Bosschem.

Het begon zonder inkomsten op het internet, en intussen werkt Weddingstreet Media fulltime voor zwijgenisgeenoptie.be. “Onze klanten zijn middenveldorganisaties en bedrijven die geloven dat ze een maatschappelijke rol te vervullen hebben.”

Er wordt geëxperimenteerd met talkshows en andere live formats om zo meer interactie te krijgen met het publiek. “We willen een breder draagvlak creëren voor actief burgerschap.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.