Nieuws Oost-Vlaanderen Stem nu op jouw favoriete vrouwelijke ondernemer!

Stem nu op jouw favoriete vrouwelijke ondernemer!

Stem nu op jouw favoriete vrouwelijke ondernemer!

GENT/OUDENAARDE- De WOMED Award, uitgereikt door Markant vzw, UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, bekroont al 20 jaar sterk vrouwelijk ondernemerschap en plaatst inspirerende onderneemsters in de kijker. Op 4 maart wordt deze prestigieuze prijs opnieuw uitgereikt. Bij de drie finalistes zit de Gentse Eef Tanghe van Cohousing Projects. Van elke provincie wordt bovendien één finaliste voor Belofte van het Jaar 2019 naar voren geschoven. Het is de Oudenaardse Marjolein Van Dorpe die de Oost-Vlaamse titel verdedigt. Het publiek kan tot 5 februari stemmen op zijn of haar favoriet. 

In februari publiceerde Unizo een studie waarin het antwoord stond op volgende vraag “Welke acties zijn volgens u het meest effectief om vrouwelijk ondernemerschap nog meer te stimuleren”. 41% antwoordde: meer vrouwelijke rolmodellen opvoeren in de media, 26% ging voor: evenementen rond vrouwelijk ondernemerschap en 22% zou graag meer media-aandacht wensen. Laat dit nu net alles zijn waar de Womed Award voor staat.

21ste uitreiking

Op 4 maart vindt de 21ste uitreiking van de Womed Award plaats in het KBC-gebouw in Brussel. Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw en Zeevisserij, zal de prijs overhandigen. Françoise Chombar, CEO van Melexis, meermaals bekroond met prestigieuze prijzen rond ondernemerschap, zorgt daarnaast voor een inspirerende keynote over ‘Vrouwelijk leiderschap in ICT’. Mieke Frijters, winnares van vorige editie, kijkt samen met de aanwezigen terug op een bewogen jaar. Yasmina El Messaoudi (o.a. Radio 2) praat het hele gebeuren aan elkaar.

Wie de uitreiking graag wil bijwonen, kan nog tot 23 februari inschrijven via deze link.

Twee Oost-Vlaamse finalistes

Maar liefst twee sterke Oost-Vlaamse ondernemers maken kans om een award in de wacht te slepen. Eef Tanghe van het Gentse Cohousing Projects is genomineerd voor de Womed Award zelf. “Onze coöperatieve onderneming heeft een duidelijke missie: ‘Actief meebouwen aan een duurzame en ecologische samenleving via cohousing’. Wij verlenen onze expertise aan bewonersgroepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars. We brengen mensen samen en helpen hen om samen de wijken van morgen te bouwen”, legt Eef Tanghe uit.

De creatieve en piepjonge Marjolein Van Dorpe, die haar eigen unieke juwelenzaak Ramoon uit de grond stampte in Oudenaarde, werd dan weer geselecteerd als Oost-Vlaamse Belofte van het Jaar. Marjolein: “Als designer-goudsmid ga ik telkens de uitdaging aan om handgemaakte juwelen te ontwerpen naar de stijl van de klant. Ik laat me inspireren door de verhalen van mijn klanten om voor hen een duurzaam juweel te ontwerpen.  Een gouden herinnering zet ik om in een set trouwringen of een pièce unique om levenslang te koesteren.”

Stemmen op jouw favoriete onderneemster kan nog tot en met 5 februari 2020. Op 4 maart weten we wie de Onderneemster en Belofte van het jaar worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.