GenerationWOW Angelique & Barbara II ©️BuroBonito

Straffe madammen: Gents ondernemersduo lanceert Generation WOW

GENT - Dat het Oost-Vlaamse ondernemerslandschap ook uit heel wat succesvolle vrouwelijke ondernemers bestaat, bewijzen we met de nieuwe rubriek 'Straffe madammen'. Naar aanleiding van hun nieuwe initiatief Generation Wow praten we vandaag met Angelique Foré en Barbara De Beir. Beide staan al meer dan 15 jaar tussen grote en kleine ondernemers. Met een groot hart voor Belgische bedrijven en het 'empower your network' gevoel, helpen Angelique en Barbara vrouwelijke ondernemers en decision makers om de juiste richting te nemen op vlak van business strategy en brand boosting.

Angelique Foré (39) begon in 2004 haar carrière als tv-maker bij DPG Media. Vanuit haar passie voor media, brands en community richtte ze online magazine en creative agency Belmodo op, dat ze in 2017 verkocht. Een burn-out veranderde haar parcours. Collega-onderneemster Barbara De Beir (37) startte haar carrière als marketeer in de big corporates waaronder Reckitt Benckiser en Campofrio. In 2017 stond ze mee aan de start van coworking plek No18 Ampla House in Gent, nu onderdeel van IWG. Het besef dat ze verbindend wilde ondernemen, veranderde ook haar parcours.

Vandaag bundelen Angelique en Barbara hun krachten met de lancering van Generation Wow, een uplifting community voor ambitieuze vrouwen met een 'spark'. "We willen een generatie van ondernemers inspireren en verbinden om elkaar te helpen groeien in alle mogelijke fases van hun leven en carrière, steeds gekoppeld aan een fijne dosis 'contentement'."

 

Pandemie biedt opportuniteiten

“We hebben van de globale pandemie net zoals vele ondernemers gewoon gebruik gemaakt om onszelf en wat we doen te herdenken en te herplannen”, vertelt Barbara De Beir. “Het lijkt alsof er geen perspectief is maar niets in minder waar. Zoveel opportuniteiten om te refreshen. We zijn ervan overtuigd dat deze economie zal zorgen voor nog meer dynamische bedrijvigheden en verbetering van het nu en de toekomst. Vrouwen hebben echt de kracht om heel flexibel om te gaan met bijzondere situaties, van klein tot groot.”

“Het lijkt alsof er geen perspectief is maar niets in minder waar. Zoveel opportuniteiten om te refreshen.”

“Het zit in ons DNA, helemaal ingeworteld zijn we zorgdragers en helpen we elkaar”, vervolgt Angelique Foré. “Je netwerk is zo belangrijk, bij het opbouwen en realiseren van wat je doet in het leven. Het helpt je ongelooflijk hard in je groeiproces en dat vertalen vrouwen ook in hoe ze ondernemen. Het is dat wat we zelf graag doorgeven en zien dat marcheert in alles wat we deden de afgelopen 15 jaar.”

Empower your network podcast

Generation WOW lanceert de podcast reeks ‘Empower your network’ waar telkens een bruisend gesprek wordt aangegaan met inspirerende en ondernemende vrouwen over de kracht van hun netwerk en hoe zij een WOW-gevoel creëren binnen hun community. “Onze podcast-reeks is er om aan te tonen dat er zoveel WOW ondernemersverhalen zijn van sterke vrouwen. Dat het heel realistisch is, maakt het ook uplifting. Het feit dat niet alles altijd van een leien dakje loopt, is een levensles voor jezelf, maar ook voor anderen. Net dat is WOW”, zegt Barbara.

“Het feit dat niet alles altijd van een leien dakje loopt, is een levensles voor jezelf, maar ook voor anderen.”

In de eerste aflevering neemt Galeriste Sofie Van de Velde ons mee in haar ondernemerswereld. Een wereld waarin kunst en positieve energie centraal staan. “Een win-win is de basis van ons leven. Niet noodzakelijk een financiële win-win, meestal is dat het proces, het samen op zoek gaan, eerder dan het resultaat op het einde van de rit”, aldus Sofie Van de Velde in de podcast Generation WOW.

GenerationWOW experiences

Barbara en Angelique hebben nog veel plannen om heel wat ambitieuze ondernemende vrouwen met Generation WOW in the picture te zetten, samen te brengen en te verbinden. Dit gaat van knappe ondernemersverhalen delen via Instagram Stories tot de Podcast reeks ‘Empower your network’. Maar ook van brand boosting tot business strategy en van community naar real life events. Zo organiseren ze een eerste grote conferentie in samenwerking met Stad Oostende, als het weer mag in het voorjaar van 2022.

“Make your network work, is iets wat we vandaag ook echt initiëren ondanks dat we niet fysiek mogen samen komen. Je kan vrouwen zo snel samenbrengen, ook de social media helpen daar heel erg bij. Voor ons draait netwerken niet om holle cliché network-events maar om tonen hoe je op een naturelle manier door de kracht van je netwerk onderneemt”, besluit Angelique Foré.