Nieuws Oost-Vlaanderen Studietoer Oost-Vlaamse maakindustrie begint bij De Saedeleir

Studietoer Oost-Vlaamse maakindustrie begint bij De Saedeleir

Studietoer Oost-Vlaamse maakindustrie begint bij De Saedeleir

000000brechtDe Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw (EROV), de beroepsverenigingen Fedustria (textiel/hout/meubel) en Creamoda (kleding/confectie) organiseren in maart en april een studietoer bij vijf bedrijven in de Oost-Vlaamse maaksector, om zo alle geïnteresseerden de kans te geven te zien, te horen en te vragen wat hun troeven zijn, wat hen drijft, maar ook wat hen zorgen baart.

“Op dinsdag 3, 10, 17 en 31 maart en 14 april worden vijf toonaangevende bedrijven in de provincie bezocht”, legt Brecht Carels, directeur van EROV, uit. “Ieder bedrijf vervult elk op een andere manier een prominente rol, in Vlaanderen, in België of zelfs wereldwijd.”

Achtereenvolgens staan bezoeken op het programma aan De Saedeleir in Dendermonde, een producent van  tapijten, non-wovens en vezels, Alsico in Ronse, een specialist in kledij voor de zorgsector, bescherm- en imagokledij, Van Hoecke in Sint Niklaas, een producent van functioneel meubelbeslag, Ontex in Eeklo, de specialist in persoonlijke hygiëneproducten voor alle generaties en Wycor in Wetteren, totaalaanbieder van renovatie, binnen- en buitenafwerking.

“Aan de hand van de getuigenis van de bedrijfsleider en het bedrijfsbezoek, gaan we na wat de grote troeven zijn van het bedrijf, wat de bedrijven uniek maakt en hoe ze zich hebben getransformeerd in het sterk en snel veranderend maatschappelijke en economische landschap”, zegt Brecht Carels nog.

Fa Quix, directeur-generaal Fedustria, zal telkens een bespreking leiden. Alexandra De Raeve, vakgroepvoorzitter mode-, textiel- en houttechnologie HoGent, tekent voor de wetenschappelijke begeleiding en het eindverslag.

EROV, Fedustria en Creamoda stellen naderhand de besluiten en aanbevelingen op dinsdag 19 mei 2015 voor bij Fedustria in Sint-Denijs-Westrem.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.