Nieuws Oost-Vlaanderen Subsidies voor 8 experimentele woonprojecten

Subsidies voor 8 experimentele woonprojecten

Subsidies voor 8 experimentele woonprojecten

Provincie Oost-Vlaanderen verleent een subsidie van 430.000 euro aan acht experimentele woonprojecten. Het gaat om projecten van organisaties die aandacht schenken aan bijzondere doelgroepen die geen plaats vinden op de gewone woningmarkt. “Met de éénmalige investeringssubsidie kunnen de organisaties inspelen op lokale lacunes en maatschappelijke noden om de Oost-Vlaamse woonmarkt te versterken”, verduidelijkt gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Welzijn.

De acht vernieuwende woonprojecten die in 2017 te realiseren zijn, bevinden zich in Eeklo, Oostakker, Gent, Deinze, Lede, Sint-Denijs-Westrem en Lokeren. Zo krijgt Philippus Neri Meetjesland vzw een subsidie van 72.000 euro om aangepaste studio’s en individuele woningen voor mensen met psychische problemen uit de regio Eeklo te bouwen. Ook Dienstencentrum Mozaïek vzw uit Oostakker krijgt 72.000 euro voor de bouw van aangepaste woningen voor 12 à 15 mensen met een verstandelijke beperking (zie foto). De projecten convent 22 van Autimismus vzw uit Gent en het co-housing project van vzw Reymeersch uit Lede krijgen respectievelijk 35.000 en 72.000 euro toegewezen.

Veilige thuis uit Petegem-aan-de-Leie in Deinze renoveren een bestaande gezinswoning tot een groepswoning voor personen met een beperking en breiden hun capaciteit uit met twee appartementen. Daarvoor kunnen ze rekenen op 25.000 euro van de Provincie Oost-Vlaanderen. Psychiatrisch zorgcentrum Sint-Camillus uit Sint-Denijs-Westrem krijgt 72.000 euro voor de opbouw van een doorstartwoning voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De twee Lokerse organisaties Hagewinde vzw, dat jongvolwassenen met nood aan opvang en begeleiding helpen, en Villa Vief, dat jongeren met een verstandelijke beperking ondersteunt, kunnen respectievelijk op 10.000 en 72.000 euro rekenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.