Nieuws Oost-Vlaanderen Sweco en Boydens Engineering gaan samenwerken

Sweco en Boydens Engineering gaan samenwerken

© Faye Pynaert - Wim Boydens, Erwin Malcorps, Dirk Boydens, Kurt Corvers & Vicky De Bollen

Sweco en Boydens Engineering gaan samenwerken

GENT – Ingenieursbureau Sweco Belgium heeft een Share Purchase Agreement met Boydens Engineering afgesloten. Sweco en Boydens Engineering hebben beiden naar eigen zeggen een passie voor duurzame, uitdagende projecten met een ontwerp dat staat voor kwaliteit, functionaliteit en comfort, én met respect voor de architectuur van het gebouw en zijn omgeving.

“Boydens Engineering heeft een sterke reputatie op het vlak van innovatie, technische installaties en complete dienstverlening aan architecten, projectontwikkelaars en gebouweigenaren. Door de krachten te bundelen, anticiperen we op de duurzame transities die we momenteel in de samenleving zien en kunnen we onze klanten een nog ruimer expertise-aanbod aanreiken. De kruisbestuiving tussen onze kennisgebieden en disciplines stelt ons in staat om vandaag de gebouwen van morgen te ontwerpen”, verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

Boydens Engineering is sinds 1961 actief als bouwtechnisch ingenieursbureau voor duurzame bouwprojecten en flankerende onderzoeksactiviteiten in de publieke en private sector. De omzet in 2020 bedroeg ongeveer 10 miljoen EUR. De meer dan 150 specialisten werken vanuit vestigingen in België (Brugge, Groot-Bijgaarden, Gent), Luxemburg (Esch-sur-Alzette) en Vietnam (Hanoi, Ho Chi Minh City). Ze verzorgen het ontwerp en de uitvoeringsopvolging van voorbeeldgebouwen die uitblinken op het gebied van energie-efficiëntie, ecologie, rendabiliteit, architecturale kwaliteit en zichtbaarheid.

“We weten dat onze projecten en experten in goede handen zijn bij Sweco. Samen zullen we streven naar slimme energieoplossingen voor gebouwen met een minimale milieu-impact. Een krachtige baseline als ‘Transforming Society Together‘ klinkt ons daarbij als muziek in de oren. Ook de open en efficiënte bedrijfscultuur met lokale verwevenheid binnen een internationale context is een bijzonder raakvlak. We zijn erg blij met het warme, respectvolle onthaal als gelijke partners dat we bij Sweco ervaren”, getuigt Dirk Boydens, CEO van Boydens Engineering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.