Talentdepo helpt werkgevers om snel werkende studenten te vinden

taletndepo

De Gentse ondernemers Maarten Lermytte en Matthias Van Parijs worden  ondersteund door iMinds en Start it @KBC. Ze ontwikkelden met talentdepo een app die werkgevers moet helpen om sneller studenten te vinden die ze kunnen inschakelen voor tijdelijk werk.

"De app is tot stand gekomen door een proces van filteren en doorgedreven marktonderzoek", legt Maarten Lermytte uit. "Zo was de opzet aanvankelijk een afstudeerproject tijdens de
opleiding NMCT in de vorm van een portfoliotoepassing en is het sinds kort
uitgegroeid tot een online prototype."

Eenmaal de webapp operationeel was, moest onderzocht worden hoe studenten
zowel online als offline te bereiken waren. Tests wezen uit dat de doelgroep moeilijk te
bereiken is door het sterk variërende levenspatroon afhankelijk van regio, leeftijd,
achtergrond en de tijd in het jaar. Lessen, examens, weekends en vakanties wisselen
elkaar af. De publieksgroep is ook zeer heterogeen, niet iedereen heeft op hetzelfde
moment examens, lessen of vakantie. Studenten bereiken blijft een grote uitdaging.

"Talentdepo zorgt ervoor dat werkgevers snel een groot aantal studenten bereiken en
tijd besparen door te zien wie wanneer kan werken", verduidelijkt Maarten Lermytte. "Studenten geven namelijk aan in de  app wanneer ze beschikbaar zijn om te werken in welke sector. Dat zorgt ervoor dat werkgevers enkel inzicht krijgen in mensen die gemotiveerd en beschikbaar zijn. De app is ook regio onafhankelijk. Zo kunnen werkgevers die studenten inzetten op verschillende locaties toch makkelijk medewerkers vinden uit de buurt."

Volgens Maarten Lermytte helpt Talentdepo bedrijven en uitzendkantoren omdat ze enkel moeten registreren en daarna kunnen kiezen tussen enerzijds het plaatsen van een vacature voor een samenwerking op langere termijn, waarna ze de sollicitaties kunnen afwachten, en anderzijds het raadplegen van de beschikbaarheid van de studenten om zo snel studenten te vinden die op korte termijn kunnen bijspringen.

"We schotelen de werkgever letterlijk voor wie beschikbaar is, zodat die met een eenvoudige druk op de knop verschillende potentiële tijdelijke werkkrachten kan contacteren."