Tanguy Serraes: na sneeuwballen voor de winter, ijs voor de zomer

AAAAAAAAAAAAAAAAAAATG

Tanguy Serraes doet het opnieuw: na de revival van de Gentse sneeuwballen van Larmuseau neemt hij Talamini onder handen, een authentiek ijssalon in de Gentse stationsbuurt. De zaak krijgt een frisse opknapbeurt, maar het heerlijke Italiaanse ijs blijft behouden. Bovendien zal het publiek dit seizoen al mogen meebeslissen over extra smaken. Gentenaars halen de zomer voor het eerst ook écht in huis, want Talamini levert voortaan op bestelling aan huis.

Volgens de inwoners van de Arteveldestad schept ijssalon Talamini al decennialang het lekkerste ijs van Gent. Ook Tanguy vond als kind van de Gentse stationswijk blindelings de weg naar de frisse lekkernijen. En hoewel de topjaren van het ijssalon al een tijdje achter de rug waren, raakte hij - net als vele andere liefhebbers - de weg nooit meer kwijt.

Toen Talamini enkele maanden geleden plots te koop stond, twijfelde de marketingstudent geen minuut. “Talamini, een ijsinstituut in Gent, heeft een traditie van topkwaliteit. Vandaag is de zaak klaar voor een gloednieuw verhaal.”

Sinds 1 maart draait Tanguy zelf ijs in het salon, en hij broedt op plannen om van Talamini opnieuw dé crèmerie van de stad te maken.

Tanguy wil de nadruk leggen op dubbele communicatie. De vorige eigenaars maakten geen gebruik van een website of van sociale media. Dat zal de student-ondernemer wél doen. Hij zal een community creëren waar klanten hun ideeën mogen delen en waar ze hun mening kunnen geven. Een voorstel doen voor het ijsje van de maand bijvoorbeeld of misschien zelfs een compleet nieuwe smaak in het assortiment stemmen. Talamini zal er ook hipper uitzien: er komen andere meubels, zowel binnen als buiten, muziek én lekkere koffie. Een compleet nieuwe huisstijl en website maken het nieuwe verhaal af.

Met dit nieuwe project is Tanguy Serraes de 24-jarige student-ondernemer niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden blies hij  de sneeuwballen van Larmuseau nieuw leven in, een honderd jaar oud Gents en erkend streekproduct. Van september tot eind maart produceert hij de sneeuwballen van Larmuseau, en zodra het ijsseizoen van start gaat - in maart-april - staan de deuren van ijssalon Talamini wagenwijd open.