Nieuws Oost-Vlaanderen Tatyana Beloy zoekt jonge Oost-Vlaamse uitvinders

Tatyana Beloy zoekt jonge Oost-Vlaamse uitvinders

Tatyana Beloy zoekt jonge Oost-Vlaamse uitvinders

Met 26.000 werknemers in ongeveer 850 bedrijven is de metaal- en technologiesector één van de belangrijkste werkgevers van Oost-Vlaanderen. Om jongeren met de sector in contact te brengen met de sector organiseert TOFAM Oost-Vlaanderen (Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Arbeiders Metaal & Technologie) en Stad Gent voor de vierde keer de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek. Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen: “Onze sector zoekt continu geschikt personeel. Jaarlijks verschijnen op de VDAB-website 6000 vacatures voor de sector in heel Vlaanderen.”

De sector zoekt niet alleen continu geschikt personeel, de vacatures staan ook steeds langer open. “Om te voorkomen dat de sector op een bepaald moment geen geschikt personeel meer zou vinden, is het belangrijk dat we jongeren al op jonge leeftijd in contact brengen met de metaal- en technologiesector.” De vierde editie van de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek richt zich tot alle Vlaamse jongens en meisjes jonger dan 15 jaar. Deelnemen kan zowel individueel, in groep als klassikaal. “We vragen aan jongeren om zelf een technisch hoogstandje te bouwen of te ontwerpen.” Nieuw is dat de deelnemers vooraf hun uitvinding moeten voorleggen aan actrice en presentatrice Tatyana Beloy en een vakjury. Dat gebeurt op woensdag 19 april in het gebouw van TOFAM Oost-Vlaanderen in Zwijnaarde. Beloy is net als twee jaar geleden het gezicht van de wedstrijd.

De prijsuitreiking met een prijzenpot van 2.000 euro vindt plaats op zaterdag 6 mei 2017 tijdens de doe-beurs van Boetiek Techniek. “Net als tijdens de succesvolle editie van twee jaar geleden palmen we tijdens die dag het centrum van Gent in. Samen met onze partners belichten we de mogelijkheden die de metaal- en technologiesector te bieden heeft. Na Boetiek Techniek moeten de vooroordelen van de jongeren ten aanzien van de sector verdwenen zijn”, zo besluit Jan Muylaert. In Oost-Vlaanderen bieden een dertigtal scholen een richting binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.