Nieuws Oost-Vlaanderen Tatyana Beloy zoekt uitvinders

Tatyana Beloy zoekt uitvinders

Tatyana Beloy zoekt uitvinders

0000boetiektechniekDe metaal- en technologiesector ondervindt al enkele jaren grote moeite om voor alle openstaande vacatures geschikte kandidaten te vinden. Om de jongeren te laten kennismaken met deze sector en hun eigen technische talenten te ontdekken organiseren TOFAM Oost-Vlaanderen (Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Abeiders Metaal) en Stad Gent voor de derde keer de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek. Gezicht van deze uitvinderswedstrijd en het bijhorende evenement is actrice en presentatrice Tatyana Beloy.

 Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen: “De metaal- en technologiesector is een hele diverse sector. Dat beseffen de jongeren en het grote publiek te weinig. Voor elke passie en elk talent is er een plaats in deze sector. Met Boetiek Techniek kunnen jongeren hun eigen technische talenten ontdekken en kennismaken met de vele opleidings- en carrièremogelijkheden van de metaal- en technologiesector.”

Actrice en presentatrice Tatyana Beloy verbond met plezier haar naam aan deze actie.  “Alle jongens en meisjes tot en met 14 jaar – dat is het basisonderwijs en de 1ste graad secundair – kunnen aan de wedstrijd deelnemen”, zegt ze. “Bedoeling is dat men ons verbaast door een technisch hoogstandje te bouwen of te ontwerpen. Alles wat men vindt mag men gebruiken: batterijen, het motortje van een elektrisch toestel, kleerhangers… Men kan ook proberen bestaande dingen te verbeteren of om te bouwen.”

Ondertussen hebben alle scholen een kalender in de bus gekregen van Boetiek Techniek. Toch is de deelname niet beperkt tot schoolklassen.

Beloy: “Men kan zich zowel individueel als in groep inschrijven. Prijzen zijn er zowel voor individuele inzendingen als voor klasgroepen of jeugdbeweging. De prijzenpot bedraagt ruim 2000 euro.”

 De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het slotevenement van Boetiek Techniek op zaterdag 25 april 2015. Dat heeft plaats midden in het centrum van Gent op het Sint-Baafsplein en het Emile Braunplein. Het evenement is vrij toegankelijk voor het grote publiek.

“Oost-Vlaamse bedrijven en organisaties uit de metaal- en technologiesector tonen die dag in verschillende boetieks hun technisch kunnen en bieden diverse workshops aan. Die doe-activiteiten zijn specifiek ontworpen voor 10- tot 14 jarigen. Kinderen maken op die manier op een originele manier kennis met allerlei technische vaardigheden. En de ouders kunnen misschien zo tijdens een middagje Gent het technisch talent van hun kind ontdekken,” besluit Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen.

Het wedstrijdreglement en verdere info zijn terug te vinden op www.boetiektechniek.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.