Nieuws Oost-Vlaanderen Team.blue neemt Griekse Enartia over

Team.blue neemt Griekse Enartia over

Team.blue neemt Griekse Enartia over

GENT – Team.blue (het vroegere Combell) maakt bekend dat het Enartia heeft overgenomen. Deze toonaangevende domeinprovider in Griekenland bedient de lokale markt met zijn merken Papaki en Top.Host. Na Turkije, Bulgarije en Tsjechië vorig jaar, breidt team.blue zijn geografische voetafdruk verder uit en verwelkomt Griekenland.

Enartia, opgericht in 2004, is een groep merken gericht op Digital Empowerment met diensten zoals domeinregistratie, hosting, WordPress en andere clouddiensten in Griekenland, Albanië en Servië. Het bedient de lokale markten via zijn merken Papaki en Top.Host, met momenteel ongeveer 97.000 klanten en 365.000 actieve domeinnamen. Nu Papaki meer domeingericht is, staat Top.Host bekend om zijn verscheidenheid aan innovatieve webhostingproducten. Tot op heden is Enartia de enige door ICANN geaccrediteerde registrator in Griekenland.

Het bedrijf voerde historische overnames in het land uit, parallel aan een aanhoudende sterke organische groei. Het huidige management en de rest van het team met hoofdkantoor in Heraklion, Kreta, blijven aan boord. Ze zullen groeien en het bedrijf verder uitbouwen, nu ondersteund door en als onderdeel van de team.blue groep.

“Met meer dan 10 miljoen inwoners, een economie die wordt aangedreven door kleine en middelgrote bedrijven die een sterke versnelling van de digitalisering nodig hebben, is de Griekse markt een geweldige kans voor team.blue”, zegt Jonas Dhaenens, CEO team.blue. “We zijn verheugd om nog een snelgroeiende markt aan de portefeuille toe te voegen, het is al het 12e land waar we een leidende marktpositie innemen.”

 

Fragkoulis Maounis, Dimitris Anthoulakis en Aggela Anthoulaki, oprichters van Enartia: “Bij Enartia is het ons doel om organisaties en individuen te helpen hun digitale doelen te bereiken. We bieden ze digitale empowerment. Deel uitmaken van een toonaangevende hostinggroep zoals team.blue zal ons helpen onze visie naar een hoger niveau te tillen. We zijn erg enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid voor onze klanten en medewerkers.”

“Ik ben enthousiast om samen met Enartia aan ons succesverhaal in Griekenland te beginnen. Tijdens het dealproces was het duidelijk dat Enartia dezelfde passie voor klantsucces en lokale ondersteuning deelt. Ze zijn echt de ‘digital enablers’ in Griekenland en passen dus op een unieke manier bij onze team.blue visie”, besluit Jonas Dhaenens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.