Nieuws Oost-Vlaanderen Teamleader zorgt voor vers bloed bij Rode Kruis

Teamleader zorgt voor vers bloed bij Rode Kruis

Teamleader zorgt voor vers bloed bij Rode Kruis

Op initiatief van de Gentse software scale-up Teamleader, recent nog onderscheiden als beloftevolle kmo, wordt op 24 augustus aanstaande een bloedinzamelactie georganiseerd op Dok Noord, waar ook hun hoofdkantoor is gevestigd. Teamleader nodigt iedereen die wil uit om bloed te komen geven. Rode Kruis-Vlaanderen reageert positief op dit initiatief in de zomermaanden, een periode waarin het doorgaans moeilijker is om voldoende bloeddonoren te vinden.

Een echte Docklands in Gent, zo kan je Dok Noord het beste omschrijven. In dit bruisende stadsdeel is het niet alleen hip om te wonen, maar ook om te werken. Tal van trendy start-ups hebben er ook een onderkomen gevonden, maar ook bedrijven als In The Pocket, Silverfin en StoryMe. Teamleader beschouwt Dok Noord dan ook als de ideale plek om mensen op te roepen om bloed te geven. Zo kwam het idee van een bloedzamelactie spontaan tot stand. Monica Van Huylenbroeck, marketing manager van Teamleader België, vertelt hoe het idee voor de actie ontstaan is: “Toen tussen collega’s het onderwerp van bloed geven ter sprake kwam, bleek dat heel wat mensen het graag willen doen, maar er niet aan toe komen.”

Het initiatief van Teamleader kreeg meteen een positieve respons van Rode Kruis-Vlaanderen, dat op 24 augustus met een ploeg en materiaal afzakt naar Dok Noord. Monica Van Huylenbroeck bevestigt: “Het Rode Kruis reageerde zeer positief: blijkbaar ontvangt het in de zomerperiode minder donaties, waardoor elke extra inspanning het verschil kan maken. Het Rode Kruis heeft zelf deze zomer de campagne “de warme zomer” gelanceerd, om mensen op te roepen om ook in de vakantieperiode bloed te geven.”

Teamleader hoopt op veel volk op 24 augustus. Ter titel van informatie: alles staat gepland in de namiddag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.