Nieuws Oost-Vlaanderen Tech Startup Day Awards 2018 kleuren Oost-Vlaams

Tech Startup Day Awards 2018 kleuren Oost-Vlaams

Tech Startup Day Awards 2018 kleuren Oost-Vlaams

GENT/DENDERMONDE – Op 4 maart worden de Tech Startup Day Awards uitgereikt en die krijgen dit jaar een flinke Oost-Vlaamse inbreng. In vier van de vijf categorieën maakt een bedrijf uit de regio kans op een trofee. In de categorieën Disruptive en Student Start-up zijn er zelfs telkens twee Oost-Vlaamse genomineerden.

Voor het derde jaar op rij reikt Startups.be onderscheidingen uit aan start-ups die vorig jaar een opmerkelijk palmares bijeen hebben gesprokkeld. Een professionele jury heeft in vijf categorieën een shortlist samengesteld en het publiek mag nu de definitieve winnaars uitroepen.

“Steeds meer bedrijven onderscheiden zich op het internationale toneel”, zegt Frederik Tibau van Startups.be. “We moeten trots zijn op dat Belgische talent. Daarom zetten we hen met deze awards in de schijnwerpers.”

Zes Oost-Vlaamse nominaties

Het Gentse Yields.io, dat modelvalidatieproducten en –diensten aanbiedt, werd geselecteerd in de categorie Start-ups. NGDATA, ook uit Gent, ontwikkelt oplossingen voor het beheer en de optimalisatie van klantervaringen. Het softwarebedrijf is kanshebber in de categorie Scale-ups.

In de categorie Disruptive hebben Robovision uit Zwijnaarde en Slimbox uit Dendermonde een nominatie te pakken. Robovision hanteert artificiële intelligentie om data van bedrijven om te zetten in waardevolle, operationele gegevens. Fit Things heeft met Slimbox een gebruiksvriendelijke, afvalvrije en ecologische verpakkingsmachine gecreëerd die op maat gemaakte en perfect aansluitende kartonnen dozen produceert.

Tot slot strijden in de categorie Student Start-up Ergopraktijk en Winwinner voor de overwinning. Voormalig studente van UGent Ellen Bruyninckx ontwikkelde met ergopraktijk.be een nieuw platform dat ergotherapeuten en klanten samenbrengt. WinWinner uit Gent begeleidt groeiende ondernemingen bij het gebruik van de winwinlening en tax shelter.

Voor de Tech for Good Award zijn er geen Oost-Vlaamse genomineerden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.