Telenet opent tweede virtual reality-speelhal aan Dok Noord

GENT - Nog geen halfjaar nadat Telenet haar virtual reality-venue The Park opende aan de Belgiëlei in Antwerpen, krijgt ook Gent zijn eigen VR-speelhal. Die komt er aan Dok Noord.

Net zoals het Antwerpse The Park zal de Gentse arena ruimte bieden voor ‘free roam virtual reality gaming’. Daarbij wandelen de spelers helemaal vrij in een open ruimte. Talloze camera’s registreren elke beweging dankzij sensoren op de rugzak en het wapen dat elke speler draagt. De VR-bril projecteert daarbij een realistische omgeving direct en in 360 graden op het netvlies.

Voorlopig opent ‘The Park’ alleen op specifieke locaties, maar de ambitie is om dit platform ook door te trekken naar de huiskamer en smart devices.

Niet de laatste expansie

"De reacties van onze bezoekers zijn enorm positief", zegt Philippe De Schutter, CEO van The Park. "Die hoge mate van klantentevredenheid valt op, omdat we bezoekers regelmatig zien terugkomen en ze ook andere mensen meenemen die zo VR ontdekken. Onze bezoekers zijn op die manier een van de belangrijkste redenen dat onze groei steeds versnelt. We besloten daarom nu al uit te breiden naar Gent, en we hebben nog verdere ambities met The Park. Gent zal dus zeker niet de laatste expansie zijn."

Samen met een nieuwe locatie lanceert The Park ook meteen een nieuw spel: The Hallow, dat zich in de duistere middeleeuwen afspeelt. Niemand minder dan Telenet-CEO John Porter leende zijn stem uit voor de voice-over van een de personages in die game.

Alle info over prijzen en boekingen vindt u op www.theparkplayground.be.