Nieuws Oost-Vlaanderen Ter Beke gaat op zoek naar nieuwe CEO

Ter Beke gaat op zoek naar nieuwe CEO

Ter Beke gaat op zoek naar nieuwe CEO

LIEVEGEM – De Raad van Bestuur van Ter Beke en huidig CEO Francis Kint (vaste vertegenwoordiger van Argalix BV) hebben beslist om per 30 juni 2021 een einde te stellen aan hun samenwerking. De Raad start eerstdaags de zoektocht naar een nieuwe CEO op. Francis Kint zal de algemene leiding van de groep blijven waarnemen tot 30 juni 2021.

Francis Kint (58) werd medio 2018 aangesteld als CEO van voedingsbedrijf Ter Beke met hoofdzetel in Lievegem. Hij was alvast geen onbekende in de vleesindustrie en had er reeds drie jaar opzitten als CEO bij het Nederlandse bedrijf Vion. Kint leidde de Ter Beke-groep door een moeilijke periode, met een grote terugroepactie in Nederland in 2019, de Afrikaanse varkenspest in China, met historisch hoge varkensvleesprijzen tot gevolg, en meer recent de Covid-19 pandemie.

 

Dirk Goeminne, voorzitter van de Raad van bestuur bij Ter Beke, meent dat de groep zich in deze periode onder leiding van Francis Kint robuust en veerkrachtig heeft getoond en klaar is om haar groeiambities verder uit te voeren. De Raad start eerstdaags de zoektocht naar een nieuwe CEO op. Of ze hiervoor in eigen rangen of extern kijken, is niet duidelijk. Francis Kint zal de algemene leiding van de groep blijven waarnemen tot 30 juni 2021. “Ik wens hem in naam van de Raad nu reeds te danken voor zijn bijdrage tot het succes van de Ter Beke groep”, aldus Goeminne.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.