Nieuws Oost-Vlaanderen Terwijl de ene na de andere bakkerij uit het Waasland verdwijnt, doet Bakkerij Wauters nieuwe overname

Terwijl de ene na de andere bakkerij uit het Waasland verdwijnt, doet Bakkerij Wauters nieuwe overname

Johan De Rycke, Maxim Wauters en Gaëtane Wauters. Foto RR

Terwijl de ene na de andere bakkerij uit het Waasland verdwijnt, doet Bakkerij Wauters nieuwe overname

ELVERSELE, TEMSE – Het zijn geen gemakkelijke tijden voor al wie brood bakt, maar bij Bakkerij Wauters gaan de zaken goed. Het familiebedrijf kondigt de overname aan van Bakkerij De Rycke in Elversele (Temse). De bedoeling is om de productiecapaciteit tot 5.000 broden op te drijven.

Maxim Wauters (34) is vierde generatie bakker en nam in 2013 de bakkerij over van zijn ouders. Bakkerij Wauters is een gevestigde waarde in Sint-Niklaas, Hamme en Temse.

In januari 2023 verhuist de volledige productie samen met twintig werknemers van Temse naar Elversele. Zaakvoerder Maxim Wauters doet de overname niet alleen, zus Gaëtane (31) investeert mee. Ook mama en papa kan je achter de schermen nog steeds terugvinden.

Non-stop bakken

“Het brood en de patisserie worden al jaren bereid in onze bakkerij in Temse, maar de productie-unit is ondertussen verouderd”, vertelt Maxim Wauters. “Dankzij de overname verdubbelen we onze capaciteit en is er ook in de toekomst nog voldoende groeimarge.”

“Alle productiewerknemers van Bakkerij De Rycke krijgen de kans om aan te blijven”, verzekert Wauters. “In totaal zal er een ploeg van 25 mensen werken in Elversele. We zullen 365 op 365 dagen broden kunnen bakken.”

Met de overname neemt Temse afscheid van zes bakkersgeneraties De Rycke. “Mijn kinderen hebben geen interesse om de bakkerij over te nemen, maar de familie Wauters is een waardige vervanger”, zegt Johan De Rycke.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.