Nieuws Oost-Vlaanderen The Box Gent biedt kansen aan ondernemers

The Box Gent biedt kansen aan ondernemers

The Box Gent biedt kansen aan ondernemers

In navolging van The Box Genk verwelkomt The Box Gent vanaf februari 2017 starters en creatieve ondernemers die een tijdelijk winkel- of horecaconcept willen uitproberen. Stad Gent en Stebo vzw stellen met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling een ruimte aan de Dampoort ter beschikking. Ondernemers kunnen die zonder de opstartkosten van een traditionele zaak huren. Tegelijkertijd moet het project de heropleving van de Dampoortstraat verder stimuleren.

“Met The Box bieden we extra ondersteuning aan startende en creatieve ondernemers. Wie een nieuw product of concept wil lanceren, krijgt de kans om zijn of haar idee uit te werken en bij een breed publiek te testen. Op die manier verlagen we de drempel om met een onderneming te starten en geven we kansen aan bestaande ondernemers om verder te groeien”, aldus Mathias De Clercq, schepen van Economie. Als het concept niet aanslaat, dan zijn de creatieve ondernemers geen grote sommen geld armer, maar wel een pak ervaring rijker.

The Box Gent speelt in op de veranderende ondernemerswereld waar bijvoorbeeld ook internetondernemers regelmatig fysiek zichtbaar willen zijn. Starters en creatieve ondernemers kunnen op een winkelpand rekenen waar de voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al in orde zijn. Ondernemers kunnen hun concept tonen en aftoetsen op weekend, week en maandbasis, met een maximumbezetting van 1 maand.

Ook met de steden Brugge, Mechelen en Turnhout ging Stebo vzw een samenwerking voor de oprichting van een eigen Box aan. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een uniforme workflow zodat ondernemers ook buiten hun eigen regio makkelijk tijdelijke handel- en horecaconcepten kunnen uitproberen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.