Nieuws Oost-Vlaanderen The Future is Female: vier powervrouwen aan het woord

The Future is Female: vier powervrouwen aan het woord

The Future is Female: vier powervrouwen aan het woord

GENT – Op woensdag 24 februari organiseert Flyse het gratis online evenement The Future is Female. Die avond laat Flyse straffe vrouwelijke ondernemers aan het woord, vrouwen die bewezen hebben dat ze weten van aanpakken en hun stempel drukten in de ondernemerswereld. Op de affiche staan niemand minder dan Laurentine Van Landeghem (Glow en Clouds of Fashion), Jitske Van De Veire (De Wakko Kapper), Eef Tanghe (Cohousing Projects) en Yana Smits (Girlsmode en 50 koffies).

The future is female, dat beweert studentenvereniging FLYSE die jonge ondernemers graag inspireert, bij de start van het tweede semester. Op woensdag 24 februari laten ze vier straffe madammen aan het woord. Ze komen vertellen hoe ze hun carrière beleven, hoe ze alles aanpakten en hoe ze hun eigen bedrijf gestart hebben. Het event is gratis en open voor iedereen!

 

Laurentine Van Landegem

Laurentine Van Landeghem, afkomstig uit Temse, startte op haar twintigste een modeblog dat uitmondde in een pop-upstore, Clouds of Fashion. Deze werd een permanente winkel in Antwerpen, later volgden ook winkels in Gent en Knokke en schreef Laurentine haar eigen boek. In 2018 nam modeketen ZEB haar merk over. Laurentine focust zich vandaag uitsluitend op het ontwerpen en werkt ondertussen aan haar nieuwe bedrijf, Glow Community. Met dit onlineplatform helpt ze vrouwen om een bewustere en meer respectvolle levensstijl voor zichzelf uit te bouwen.

Jitske Van De Veire

Jitske Van De Veire is niet alleen ‘dochter van’ en zeer succesvol op Instagram, maar ook de trotse eigenaar van De Wakko Kapper in Gent en woordvoerster van ‘Wel jong niet hetero’. In 2018 nam ze de Gentse vestiging van De Wakko Kapper over van Peter Platel. In 2020 volgde ook de overname van de Antwerpse zaak. Jitske zal als geen andere kunnen vertellen hoe het is om midden coronacrisis en lockdown twee kapperszaken overeind te houden.

Eef Tanghe

Eef Tanghe staat aan het hoofd van het Gentse Cohousing Projects. Vorig jaar was ze nog genomineerd voor de WOMED-award Onderneemster van het Jaar. Cohousing Projects brengt mensen samen die willen co-housen en begeleidt hen doorheen het proces.

Yana Smits

Yana Smits, ten slotte, is oprichtster van Girlsmode, een co-working space voor jonge ambitieuze vrouwen, en één van de twee gezichten achter de populaire podcastreeks ‘50 koffies’.

Het event gaat door op woensdag 24 februari om 19u30 en verloopt volledig online. Onder de aanwezigen zal ook een home-party box geloot worden. De gratis tickets zijn beschikbaar via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.