Nieuws Oost-Vlaanderen Thomas Cook heeft geen last minutes meer voor krokusvakantie

Thomas Cook heeft geen last minutes meer voor krokusvakantie

Thomas Cook heeft geen last minutes meer voor krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie kiezen veel mensen voor een vakantie in het buitenland. Of toch diegenen die er vroeg bij waren, want reisorganisator Thomas Cook, met hoofdkantoor in Zwijnaarde, heeft voor de krokusvakantie geen lastminutebestemmingen meer ter beschikking. Zowel reizen naar de sneeuw als naar de zon zijn zo goed als volzet. Dat blijkt uit de boekingscijfers van de touroperator.

De Belg zakt tijdens de krokusvakantie massaal af naar de Franse, Oostenrijkse en Zwitserse bergen om er te skieën. Maar ook bij onze noorderburen, waar de vakantie gelijktijdig valt als in België, gaat het die trend uit. “Nederlanders boeken bovendien sneller dan de Belg hun vakantie. Daarbij komt dat populaire skigebieden als Val Thorens, Ischgl en Sölden zodanig gehypet zijn, dat ze ook buiten vakantieperiodes al vol zitten. Last minutes zijn dus bijna onvindbaar”, zegt Franklin Braeckman van Thomas Cook. Zonnigere bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote zijn al maanden volzet, en ook Marokko en Kaapverdië zitten in de lift. “De geopolitieke situatie brengt toeristen van over de hele wereld naar dezelfde plekken. Terwijl de Russen een aantal jaar geleden naar Turkije trokken, zakken ze nu samen met de Chinezen en Europeanen af naar Gran Canaria.”

De touroperator uit Zwijnaarde stelt vast dat vooral familiekamers en grote appartementen zeer in trek zijn op populaire vakantiebestemmingen. “Helaas zijn die schaars en dus uitzonderlijk snel volgeboekt”, voegt Braeckman er aan toe. “De tijd van last minutes voor gezinnen is voorbij. Wie vandaag geen vier maanden op voorhand zijn reis boekt, blijft over met de kruimels.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.