Nieuws Oost-Vlaanderen TIM/TOM Podcast leert je succesvol uitstellen

TIM/TOM Podcast leert je succesvol uitstellen

TIM/TOM Podcast leert je succesvol uitstellen

GENT – Om hun eerste verjaardag te vieren lanceren de makers van TIM/TOM Podcast een 7-daagse challenge ‘Succesvol uitstellen’. Opzet is om uitstelgedrag op de juiste manier te kanaliseren en doelen effectief te bereiken. In coronatijden waar gebruikelijke omkadering voor thuiswerkers en studenten wegvalt en waar ondernemers zich van hun creatiefste kant moeten laten zien, willen Timothy en Tom graag een duwtje in de rug geven. Een welkom kerstcadeautje op het ogenblik dat de goede voornemens voor 2021 er moeten voor zorgen dat we post corona met een nieuw elan kunnen aanvangen.

Eén op vijf Vlamingen heeft last van uitstelgedrag en is druk bezig met de verkeerde dingen. Al te vaak voelt men zich vervolgens schuldig zonder naar de oorzaken te kijken. Tom licht toe: “Tijdens onze coaching sessies kwamen 3 redenen steeds terug: een onvoldoende concrete doelstelling, chaotisch timemanagement en een gebrek aan discipline.”

Timothy vult aan: “De huidige coronatijden hebben er bovendien toe geleid dat velen uit hun vertrouwde routine zijn gerukt: ondernemers moeten het geweer creatief van schouder veranderen, thuiswerkers ontberen hun werkomgeving en collega’s en studenten zijn campus-loos en missen hun vrienden. Dit doet er allemaal nog een schepje bovenop en bemoeilijkt het om focus te houden.”

Kerstcadeautje

Op een ogenblik dat het nieuwe jaar nadert en iedereen de goede voornemens oplijst vonden Timothy en Tom de tijd rijp om de challenge te lanceren. Een kerstcadeautje, vrij toegankelijk via www.succesvoluitstellen.be.

Tom: “Opzet is om op amper 7 dagen enkele minuten te spenderen om onze tips om te zetten in valabele hulpbronnen die je leren een korte termijn verandering ook op lange termijn vol te houden. Want daar wringt het schoentje: studies tonen aan dat 80% van de’ new years’ resolutions’ de eerste week van februari stranden terwijl we gemiddeld 66 dagen nodig hebben om een nieuwe gewoonte vast te ankeren. We zijn ervan overtuigd dat onze tips en het delen van onze persoonlijke ervaringen de mensen er zullen toe aanzetten effectief te slagen in hun opzet.”

Hoe het begon

Toen Timothy van Bambost en Tom Bracke elkaar ontmoetten hadden beiden net stappen ondernomen om hun professioneel leven een andere wending te geven. Tim begeleidde ondernemers via intervisie en Tom had een coaching praktijk opgezet. De klik resulteerde in het opzetten van de TIM/TOM Podcast waarbij ze boeiende gasten voor de micro halen en met wijze lessen zoveel mogelijk mensen trachten wakker te schudden in het ontdekken van hun potentieel. De podcasts worden wekelijks ruim 200 keer beluisterd en een vervolg kon niet uitblijven.

Van podcast naar Groei GPS

De initiatiefnemers sleutelden aan een “groei GPS”, een zesmaandelijks traject dat zou gelanceerd worden voor de zomer 2020. Maar toen kwam de corona lockdown en zagen ze zich verplicht de methodiek aan te passen en de face tot face meetings om te buigen naar virtueel overleg. Het pilootproject ging van start in november 2020, de lancering werd verschoven naar voorjaar 2021.

Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en wilden ondertussen toch hun duit in het zakje doen om, geheel volgens hun missie, ondernemers, thuiswerkers en studenten te inspireren. Tom besluit: ”Vandaar deze ‘succesvol uitstellen’-challenge waardoor we hopen dat de goede voornemens op een correcte manier worden opgetekend en onze tips helpen om die ook om te zetten in daadwerkelijke resultaten zodat ook meer dan de gebruikelijke 6% van die goede voornemens effectief bereikt worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.