Nieuws Oost-Vlaanderen Toekomst technologische sector is verzekerd

Toekomst technologische sector is verzekerd

Toekomst technologische sector is verzekerd

Vlaamse uitvinders jonger dan 15 jaar, presenteerden in de AA Tower in Gent de uitwerking van hun spitsvondige ideeën. Dat gebeurde in het kader van de wedstrijd Boetiek Techniek, een initiatief van TOFAM Oost-Vlaanderen (Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Arbeiders Metaal en Technologie) en Stad Gent om jongeren met de metaal- en technologiesector in contact te brengen. “Met deze kinderen is de toekomst van onze technologische sector verzekerd”, klonk de eindbeoordeling van de jury.

“Met 26.000 werknemers in ongeveer 850 bedrijven is de metaal- en technologiesector één van de belangrijkste werkgevers van Oost-Vlaanderen. Toch vindt de sector steeds moeilijker geschikt personeel”, zegt Jan Muylaert, voorzitter TOFAM Oost-Vlaanderen. Tijdens Boetiek Techniek presenteerden in totaal acht scholen, twee vriendengroepen en acht individuele kinderen hun uitvinding. Onder andere een originele aardappelplanter, een oplossing voor het dode hoek-probleem bij vrachtwagens en een energiezuinig alternatief voor pretparken werden er voorgesteld. “We hebben ontdekt dat de liefde voor techniek ook bij deze jongeren terug te vinden is, wat naar de toekomst toe interessante perspectieven biedt.”

Voor de bekendmaking van de winnende uitvinding is het wachten tot zaterdag 6 mei. De partners van Boetiek Techniek houden dan in het centrum van Gent een grote doe-beurs waarop de mogelijkheden die de metaal- en technologiesector te bieden heeft, worden belicht. Tot die partners behoren onder andere Volvo, Arcelor Mittal, Anglo Belgian Corporation, Unitech en Universiteit Gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.