Nieuws Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen informeert logiesondernemers

Toerisme Oost-Vlaanderen informeert logiesondernemers

Toerisme Oost-Vlaanderen informeert logiesondernemers

GENT – Toerisme Oost-Vlaanderen wil Oost-Vlaamse logiesaanbieders meer ondersteunen. Dat doet de organisatie door hen te informeren en te adviseren rond de specifieke uitbatingsregelgeving en alles wat erbij komt kijken.

“Velen weten het niet maar al wie tegen betaling een kamer, studio of woning aanbiedt en hiervoor promotie via eigen kanalen of die van derden maakt, moet de Vlaamse logieswetgeving naleven. In tijden waarin Airbnb zeer populair is, staan de meesten daar helemaal niet bij stil”, zegt Deborah Ongena, consulent verblijfstoerisme bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Om dat aan de man te brengen, houdt de dienst vanuit PAC in Gent maandelijks logiesconsults.

Sinds 1 april is de hele wetgeving bovendien veranderd. “We merken dat niet iedereen daarvan op de hoogte is en net daarom willen we ons draagvlak vergroten. Zo’n wetgeving schrikt velen af om iets op te starten, maar tijdens de informatiesessies zorgen we voor een goede doorlichting. Het is zelfs zo dat de wetgeving flexibeler en administratief minder belastend is geworden.”

Breed publiek

Ook uitbaters van bestaande logies of ondernemers die van plan zijn een logie in Oost-Vlaanderen te starten, vinden hun gading tijdens de maandelijkse seminaries. “Niet alleen de logieswetgeving wordt aangekaart, maar ook de stedenbouw en voedselveiligheid komen ter sprake. Verder halen wij ook ervaringen en verhalen van andere ondernemers aan en we merken dat de aanwezigen daar telkens veel van opsteken.”

Ondernemers die in de logiessector actief zijn, vinden naast de logiesconsults ook informatie op tal van andere platformen. “We sturen maandelijks een nieuwsbrief uit, houden onze sectorwebsite up-to-date en organiseren geregeld informatieve netwerksessies om ondernemers op de hoogte te brengen. Complexiteit van een regelgeving mag iemand niet belemmeren om te ondernemen. Transparantie en duidelijke communicatie daarrond willen we dan ook blijven ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.