Nieuws Oost-Vlaanderen Top van NGDATA is gevoelig versterkt

Top van NGDATA is gevoelig versterkt

Top van NGDATA is gevoelig versterkt

didiervanderoeldenNGDATA, het bedrijf voor oplossingen voor het beheer van klantenervaringen, heeft zijn topmanagement vorige maand gevoelig versterkt via de aanstelling van Didier Van der Coelden (foto) als Chief Financial Officer (CFO) en van Joe Pilkerton als President North Amercian Operations.  Didier Van der Coelden zal vooral toezien op de financiële strategie en activiteiten van NGDATA naarmate het bedrijf zijn groei verder versnelt.

Voor zijn functie bij NGDATA, dat ondertussen naast het hoofdkantoor in Gent ook kantoren heeft in Mechelen, Amsterdam, New York, San Fransisco, en Singapore,kan Van der Coelden terugvallen op meer dan twintig jaar ervaring als financieel directeur en consultant voor middelgrote en grote internationale bedrijven. In zijn vorige functie richtte hij bijvoorbeeld CONFI-dence op, een adviesdienst die bedrijven begeleidde bij de ontwikkeling en uitvoering van hun financiële strategie. Zo hielp hij klanten groeien, uitbreiden en de waarde voor hun aandeelhouders verhogen. Daarvoor was Van der Coelden CFO bij Capco, een wereldwijd zakelijk en technologisch adviesbureau, dat hij hielp uitgroeien van een particuliere start-up in België tot een beursgenoteerde onderneming ter waarde van 500 miljoen dollar met meer dan 3 300 werknemers en internationale kantoren van San Francisco tot Hongkong.

“Ik heb er mijn beroep van gemaakt om zowel grote als kleine bedrijven te helpen uitgroeien tot wereldwijde spelers,” aldus Didier Van der Coelden. “Ik heb ondertussen een scherp oog ontwikkeld voor de troeven die bedrijven kunnen uitspelen om hun groei te versnellen, en ik kijk ernaar uit om samen met een uitstekend bestuursteam die troeven hier bij NGDATA te benutten. Voor onze verdere groei naar een echte scale-up bekijken we momenteel vooral de mogelijkheden om in Noord-Amerika, waar in onze sector toch de grootste markt ligt, een aantal overnames te doen.”

Van der Coelden versterkt NGDATA op een moment van explosieve groei. Eind 2015 haalde het bedrijf 10,2 miljoen dollar aan financiering op om de toepassing van het bekroonde Lily Enterprise, zijn datagestuurde oplossing voor het beheer van klantenervaringen, te verruimen, en het aantal nieuwe klanten wereldwijd is aanzienlijk gestegen. Eerder dit jaar opende NGDATA een kantoor in Singapore om tegemoet te komen aan de aanhoudende mondiale vraag naar zijn oplossingen. Daarnaast zijn er plannen voor een verdere uitbreiding.

“We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, en met iemand van Didiers kaliber als financieel directeur zal NGDATA de fantastische kansen die nog in het verschiet liggen, optimaal kunnen benutten,” zegt Luc Burgelman, CEO van NGDATA. “Didier heeft talrijke internationale technologiebedrijven helpen groeien en aangestuurd. Die expertise zal uitstekend van pas komen naarmate wij verder uitbreiden om aan de toenemende vraag naar de oplossingen van NGDATA te voldoen.” Didiers bewezen prestaties, zijn strategische visie en zijn op samenwerking gerichte stijl van leidinggeven zullen een aanwinst zijn voor ons team.”

Joe Pilkerton zal dan weer de al sterke aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt nog helpen uitbreiden.  Pilkerton heeft ruim 20 jaar ervaring in het opzetten van internationale technologiebedrijven vanuit zijn unieke achtergrond als ondernemer en uitvoerend manager. In zijn vorige functie was Pilkerton medeoprichter en Chief Operating Officer van FirstBet Systems, een leverancier van verzekeringstechnologie voor schadeverzekeraars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.