Nieuws Oost-Vlaanderen Topinvesteerders scharen zich achter app voor huishoudelijke administratie

Topinvesteerders scharen zich achter app voor huishoudelijke administratie

Topinvesteerders scharen zich achter app voor huishoudelijke administratie

DEURLE – Meer dan 3 op de 10 Belgen worstelen serieus met hun administratie. Bij millennials ligt dat aantal zelfs nog hoger. Dat blijkt uit een onderzoek van IMEC. We verliezen garantiebewijzen, betalen facturen te laat, lezen contracten niet na, … waardoor we een pak geld mislopen. Om een antwoord te bieden op al die administratieve rompslomp, ontwikkelde Frédéric Vandenhende samen met co-founders Luc Rombaut en Jan De Clerck de nieuwe app Roov. Die moet mensen wereldwijd voor het eerst een overzicht geven op al hun persoonlijke documenten, facturen en contracten.

“Het is onwaarschijnlijk dat niemand ooit een antwoord heeft proberen vinden op dit probleem, hoewel het voor menig Belg één van de grootste frustraties is”, zegt Frédéric Vandenhende, die naam en faam maakte met de vastgoedvergelijkingstool Investr. Samen met co-founders Jan De Clerck en Luc Rombaut ging hij in zee met een aantal Belgische topinvesteerders, waaronder de Oost-Vlaamse investeerder Anthony De Clerck, CEO van het webhostingbedrijf Combell Jonas Dhaenens, Wim Derkinderen van start-up Rydoo en ondernemer Dieter Aelvoet van AIM Group.

Digitale oplossing

Dankzij deze samenwerking ontwikkelde hij de app Roov: een centraal digitaal platform waar mensen alle administratie levenslang op kunnen verzamelen én beheren. Met andere woorden: je leven lang kan je er je contracten, facturen, enz. op verzamelen. Door ook connectie te maken met je bank, verzekeringskantoor, … kan je ook alles makkelijk beheren.

Dat er vraag naar is, mag duidelijk zijn: zes op de tien Belgen geeft letterlijk aan dat ze zitten te wachten op een handige tool die hen een duidelijk overzicht kan geven op hun huishoudelijke kosten en budget. “Millennials zijn opgegroeid met het idee dat er voor alles een digitale oplossing bestaat. Ons doel is dat de app in de toekomst ook gebruikt kan worden om bankverrichtingen mee te doen en zelfs meer”, aldus Luc Rombaut, CFO en mede-oprichter Roov.

Privacy

De app is in die mate ontwikkeld dat jong én oud met het digitale platform overweg kunnen om hun huishoudelijke administratie te organiseren. Naast de applicatie voor de smartphone is er ook een desktopversie van Roov, zodat gebruikers ook via de computer hun financiële beheer op orde kunnen brengen. Het online platform houdt bovendien rekening met je maandloon en alle mogelijke maandelijkse kosten van jou of je partner. Op die manier berekent de app wat er gedurende een maand gespaard of besteed kan worden.

De ontwikkelaars bekijken de mogelijkheden om ook voordelen te halen uit huishoudelijke rekeningen zoals facturen voor gas, elektriciteit of telefoonrekeningen. Door anoniem data te delen, krijgt de gebruiker beter aangepaste voorstellen van andere bedrijven. Maar niet onbelangrijk: in het systeem zitten zware privacyinstellingen verwerkt, zodat informatie op geen enkele manier zomaar gedeeld of publiek gemaakt kan worden.

Sinds de lancering van de bètaversie twee weken geleden heeft ‘Roov’ al 2.000 gebruikers. De start-up begon zopas ook met een crowdfundingcampagne en zamelde op korte tijd al liefst 42.000 euro in. Zelf eens testen? Dan kan je een gratis demo downloaden op https://roov.app/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Gent, Kwaremont
Gent

Whitemilk opent uniek AV Lab in Kwaremont

KWAREMONT/RONSE/GENT - Audiovisueel expert Whitemilk vertaalt de meest geavanceerde technieken naar haalbare, geïntegreerde en baanbrekende oplossingen voor auditoria, boardrooms, leslokalen,… Lees meer