Nieuws Oost-Vlaanderen Triangle Factory boekt ongezien succes met nieuwe app

Triangle Factory boekt ongezien succes met nieuwe app

Triangle Factory boekt ongezien succes met nieuwe app

Zeven jaar na zijn opstart in 2010 boekt het Oost-Vlaamse Triangle Factory een ongezien succes met zijn smartphone-applicatie Switch-game. Het resultaat ook van een vrij unieke samenwerking tussen het productiehuis Panenka, VRT en de Gentse spelontwikkelaar. Game-ontwikkelaar van dienst was Timothy Vanherberghen van Triangle Factory. Het is de eerste maal dat Triangle factory zo succesrijk is met een van zijn app’s. Panenka, het productiehuis van Tom Lenaerts en Kato Maes, was vragende partij om van één van hun spelprogramma’s ook een mobiele game te maken. Een buitenkans meteen voor Triangle Factory.

Aan de productie en de markekting van de applicatie hangt een prijskaartje van 415.000 euro. De opbrengsten worden evenredig verdeeld over Triangle Factory en Panenka, en ook VRT wordt beloond voor zijn investering. Om alles op zes maanden tijd voor elkaar te krijgen, was uitstekende communicatie tussen alle partijen van levensbelang. “Voor de advertenties werkten we met Pebble, de reclameregie van de VRT”, aldus Timothy Vanherberghen in de newsletter Flanders DC.

“Normaal gebruiken ontwikkelaars een kant-en-klare plug-in, maar dit keer moesten we alles manueel inbouwen. Het meest stresserende was de game tijdig door de keuring van Apple krijgen. Aangezien de opnames reeds in mei plaatsvonden, hadden we met Panenka een interne deadline afgesproken. Werd die niet gehaald, dan zouden de uitzendingen van de eerste week opnieuw moeten gemonteerd worden om de verwijzingen naar de game eruit te knippen. Ik ben die week wel wat kilo’s kwijt gespeeld, maar we hebben het uiteindelijk toch gered.”

De inspanningen waren de moeite waard want de resultaten van Switch overstijgen alle verwachtingen. Op pakweg dertig dagen tijd werd Switch als meer dan 250.000 keer gedonwload, en dat was meteen 100.000 tics meer dan verwacht. Ruim de helft van de gebruikers opent de app opnieuw de dag nadat ze de applicatie hebben gedownload. Timothy Vanherberghen had al van in zijn studies iets met gaming. Hij maakte zijn passie waar via een opleiding Digital Arts & Entertainment aan Howest in Kortrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.