Nieuws Oost-Vlaanderen TrustBuilder installeert tool voor identificatie en toegangscontrole bij Allianz

TrustBuilder installeert tool voor identificatie en toegangscontrole bij Allianz

TrustBuilder installeert tool voor identificatie en toegangscontrole bij Allianz

GENT – Verzekeringsmaatschappij Allianz Benelux heeft onlangs het vlaggenschipproduct van TrustBuilder, TrustBuilder Identity Hub, geïmplementeerd. Dankzij TrustBuilder krijgen hun medewerkers Single Sign-on toegang tot alle applicaties in het bedrijf, kunnen makelaars inloggen op de Allianz-applicaties met de door hen gekozen authenticatiemethode en kunnen eindklanten online de documentatie raadplegen. Bovendien stelt de oplossing Allianz Benelux in staat om samen met derden ecosystemen te creëren.

Aangezien Allianz Benelux met een netwerk van onafhankelijke makelaars werkt, moest het bedrijf zijn klanten meerdere authenticatiemethoden aanbieden want makelaars willen geen aparte authenticatiemethode voor elke verschillende verzekeringsmaatschappij waarmee ze werken. “Makelaars willen dat hun medewerkers ’s morgens één keer inloggen en zo toegang krijgen tot alle applicaties bij hun verschillende partners. Single Sign-On en Federated Authentication zijn voorwaarden voor makelaars om met ons samen te werken”, zegt Philippe Mermuys, Information Security Officer bij Allianz Benelux.

B2C dankzij digitalisering

Tegelijkertijd bouwt Allianz ook aan nieuwe relaties met zijn klanten. Verzekeraars die met makelaars werken, hebben traditioneel weinig of geen interactie met de persoon die de verzekering afsluit. Digitalisering verandert dat. Allianz wil klanten in staat stellen om zelf online te ‘onboarden’, in plaats van de traditionele papieren aanmeldingsformulieren in te vullen en zo meer en meer B2C gaan werken.

Sterke authenticatie naar keuze

Om consumenten toe te laten tot de Allianz-applicaties is een sterke authenticatie nodig, hetzij met een Token, hetzij met een andere authenticatiemethode zoals itsme, eHerkenning of gewoon een One Time Password SMS. “Elke authenticatiemethode heeft zijn voor- en nadelen. Tokens zijn bijvoorbeeld te duur om aan elke klant te verdelen en Itsme wordt zwaar gepromoot door de Belgische overheid, maar slechts 1,5 miljoen Belgen gebruiken het. Dat maakt het noodzakelijk om ook andere authenticatiemethoden aan te bieden.”

TrustBuilder Identity Hub

TrustBuilder Identity Hub integreert al deze verschillende authenticatiemethoden. TrustBuilder biedt de juiste authenticatiemethode voor elke verschillende rol (medewerker, broker of eindgebruiker) en geeft hen toegang tot de applicaties waar ze recht op hebben. Toekomstige nieuwe authenticatiemethoden hoeven bovendien slechts één keer op TrustBuilder te worden geïmplementeerd om ze beschikbaar te maken voor alle applicaties.

Samenwerking

Allianz gaat nu een samenwerking aan met TrustBuilder. “We wilden werken met een bedrijf dat gevoel had voor de specifieke kenmerken van de Benelux-markt en ondersteuning bood aan lokale identiteitsaanbieders zoals itsme in België en Luxemburg of eHerkenning in Nederland”, aldus Mermuys. “We weten ook dat TrustBuilder samenwerkt met andere bedrijven zoals Portima, Unified Post of OneSpan/Vasco en jarenlange ervaring heeft met de integratie van itsme.”

In totaal hebben aan de kant van de makelaars nu zo’n 15.000 mensen toegang via de TrustBuilder Identity Hub tot de applicaties van Allianz Benelux, en zodra ook klanten aangekoppeld worden, zal het aantal gebruikers blijven groeien. Bovendien helpt TrustBuilder Allianz om klaar te zijn voor de toekomst, waardoor nieuwe ecosystemen voor de verzekeringsmarkt mogelijk worden, bijvoorbeeld door hun gebruikers te verbinden met derden zoals automonteurs, loodgieters, …

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.