Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Gentse start-ups brengen de ideale mocktail voor de feesten

Twee Gentse start-ups brengen de ideale mocktail voor de feesten

Twee Gentse start-ups brengen de ideale mocktail voor de feesten

GENT – BelliNA is een nieuw, smaakvol alternatief voor zij die met 0% alcohol op het nieuwe jaar zullen klinken. Renard Drinks en Callas Confiture hebben de handen in elkaar geslagen om deze verfijnde non-alcoholische cocktail te creëren die bestaat uit Armand Renard (Dille & Dragon) en Callas Confiture abrikozen-oranjebloesemconfituur. Deze smaakcombinatie is een gegarandeerde party starter en zal de smaakpapillen doen tintelen tot in de vroege uurtjes!

Renard Drinks is van oorsprong een Gents familiebedrijf. Samen met zijn zoons en dochter leidde Victor Renard sinds 1890 het limonade- en likeurbedrijf. In 1930 ging het failliet vanwege de flamboyante levensstijl van de zaakvoerder. Vorig jaar besliste achterachterkleindochter Magali Renard het bedrijf nieuw leven in te blazen samen met zakenpartner Jessica Torres Hurtado. “Maar ik wilde niet de zoveelste likeur volgens familierecept lanceren. Waar in mijn ogen wel nog ruimte voor was op de markt, is de niche van de alcoholvrije dranken. De mentaliteit ten opzichte van alcohol is enorm veranderd, maar de producenten bijven nog wat achter”, vertelt Magali.

Non-alcoholisch alternatief

Mensen drinken geen alcohol om verschillende redenen. Vanuit gezondheidsperspectief, omdat het minder calorieën bevat, omdat ze zwanger zijn, met de auto moeten rijden of het simpelweg niet lekker vinden. Anders dan de typische cola of spuitwater brengt Renard Drinks een smaakvol alternatief op de markt dat net als wijn of bier perfect bij een bepaald gerecht past. “Alcoholische dranken worden in overvloed aangeboden als perfecte combinatie bij een bepaald type gerecht, maar een hoogstaand non-alcoholisch alternatief was er vaak niet. Met onze pairing drinks willen we gastronomische gerechten versterken. Verschillende topchefs zijn alvast fan!”

Aperitief met confituur

De dranken van Renard kan je zo uitschenken, maar met de aankomende feestdagen, bedachten ze een leuk mocktail-recept. “Een mocktail hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en 10 verschillende ingrediënten te bevatten. Zo had onze mixologist Frederic Geirnaert het idee om confituur op de bodem van een champagneglas te leggen en hier onze drank overheen te gieten. Het is ontzettend eenvoudig, maar oogt meteen heel feestelijk”, vertelt Magali. “We kozen voor een samenwerking met Callas Confiture omdat zij ook een ambachtelijk Gents nicheproduct zijn.”

De gastronomische dranken van Renard zijn enkel verkrijgbaar bij de betere horecazaken of via de online shop. “Je kan ons assortiment al proeven in een 50-tal restaurants verspreid over Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.