Nieuws Oost-Vlaanderen Twee nieuwe huzarenstukjes voor Vandenbussche

Twee nieuwe huzarenstukjes voor Vandenbussche

Twee nieuwe huzarenstukjes voor Vandenbussche

AALTER/LOKEREN/MELLE – Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter heeft opnieuw twee mooie projecten te pakken. Voor Piron Projectontwikkeling start Vandenbussche met de bouw van 103 assistentiewoningen in de Hillarestraat in Lokeren. In Melle bouwt Vandenbussche twee nieuwe gebouwen voor Steevliet vzw, een organisatie voor kwetsbare jongeren.

Park van Hillare (Lokeren)

Voor het realiseren van het klasse 8 project in een prachtig kasteeldomein te Lokeren voert Vandenbussche momenteel de afbraak van de bestaande kasteelvilla uit. Het volledig onderkelderd gebouw wordt droog gepompt en dit water wordt gekoppeld aan een buffertank en sproeisysteem om de bestaande parktuin, aangelegd in 1923, te bewateren. Nadien worden 3 torenkranen gemonteerd om de werf volledig te kunnen bedienen.

Vooraleer dit project in uitvoering ging, werd Vandenbussche in de studiefase reeds betrokken als deel van het bouwteam. Vanuit de Vandenbussche studiedienst werden de plannen in permanent overleg met Piron Projectontwikkeling bijgestuurd op basis van de kennis en ervaring van Vandenbussche met gelijkaardige projecten (onder meer met Hof ter Clipsen te Lokeren).

Aan de hand van een LEAN-planning zal Vandenbussche samen met zijn verschillende bouwpartners het project realiseren. Het project is gestart begin juni 2018 en het einde is voorzien in juni 2020.

Steevliet vzw (Melle)

De gebouwen die Vandenbussche bouwt voor de instelling voor bijzondere jeugdzorg Steevliet komen er ter vervanging van de verouderde gebouwen die niet meer voldoen aan de huidige normen inzake energie en comfort voor de noden van de kinderen en jongeren. De twee oude gebouwen worden afgebroken en vervangen door twee nieuwe gebouwen, telkens met twee vleugels. Tenslotte wordt ook de omgevingsaanleg gerealiseerd door Vandenbussche, zodat de kamers uitkijken op de tuin en het bos.

 

De grootste uitdaging in dit project is de werforganisatie. De twee nieuwe blokken bevinden zich op de bestaande site die ondertussen in gebruik blijft en waarbij ze elk een aparte werfzone vormen. Daartussen is er een passage van de kinderen en jongeren van Steevliet en de aanpalende school, waarbij we de interactie tussen de werf en de kinderen tot een minimum beperken in functie van de veiligheid.

Het klasse 7 bouwproject werd aan Vandenbussche gegund via een openbare aanbesteding en startte in april 2018. In de zomer van 2019 is het einde van de nieuwbouwwerken voorzien. Daarna worden de bestaande gebouwen afgebroken en de omgevingsaanleg afgewerkt, zodat het totale project klaar is tegen december 2019.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.