Nieuws Oost-Vlaanderen Twee onderneemsters starten bedrijf dat glutenvrije producten verdeelt

Twee onderneemsters starten bedrijf dat glutenvrije producten verdeelt

Twee onderneemsters starten bedrijf dat glutenvrije producten verdeelt

STICKER_GlutenFree_TraindevieVirginie Gielen en Natalie Pinto Perez hebben afgelopen zomer in Drongen Traindevie opgericht, een online groothandel voor glutenvrije producten.
Virginie Gielen werkte tot de zomer van 2015 als Project Officer bij Galilei, een divisie van uitzendkantoor Randstad. “Maar omdat ik al heel mijn leven word geconfronteerd met de moeilijkheden die je ondervindt, vooral bij het uit eten gaan, als je allergisch bent aan gluten, omdat ik hoorde dat dit voor steeds meer mensen een probleem wordt en omdat ik de geschikte zakenpartner vond die met hetzelfde probleem kampt, zijn we gestart met het bedrijf Traindevie”, geeft ze aan.
Het gaat om een gespecialiseerde groothandel in glutenvrije producten die een ruim assortiment aan lekkere en ambachtelijke producten aanbiedt aan horecazaken. “We willen hen helpen met de steeds groter wordende vraag naar allergenenvrije voeding en kunnen hen niet alleen een ruim assortiment producten aanbieden, maar hen als ervaringsdeskundigen ook bijstaan met advies.”
De naam “Traindevie” is bewust gekozen. “We willen daarmee aangeven dat ook mensen met  glutenintolerantie niet noodzakelijk hun levensstijl die erop gericht is om van het leven te genieten – hun “train de vie “-  moeten opgeven”, geeft Virginie Gielen aan, “en we willen dus de horeca meekrijgen in dat verhaal, zodat ook mensen die plots beslissen ergens iets te willen gaan eten dat bij zoveel mogelijk horeca-ondernemers kunnen doen.”
Naast het aanbieden van glutenvrije producten aan de horeca is er ook een onlineaanbod voor particulieren. Klanten kunnen wat ze online bestellen ook zelf afhalen of aan huis laten leveren.

De beide zaakvoersters zijn behoorlijk enthousiast over hun eerste maanden als ondernemsters. “Horecazaken zijn enthousiast en willen graag meestappen in het verhaal. Tot voor kort was het voor hen erg moeilijk om mensen met een gluten-intolerantie een lekkere maaltijd aan te bieden, vooral omdat ze niet goed wisten waar ze de producten vandaan moesten halen. We hopen naast een succesvol bedrijf ook een netwerk te kunnen neerzetten van restaurants, hotels, B&B’s, cateringbedrijven… waar de glutenvrije eter met een gerust hart terecht kan. Elke klant krijgt van ons een sticker waarmee hij duidelijk kan maken dat hij een glutenvrij aanbod heeft. Daarnaast worden deze horecazaken ook vermeld op onze website http://www.traindevie.be waar consumenten ook een overzichtelijke kaart vinden met de adresjes waar ze terechtkunnen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.