Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse projecten winnen Henry Van de Velde Award

Twee Oost-Vlaamse projecten winnen Henry Van de Velde Award

Twee Oost-Vlaamse projecten winnen Henry Van de Velde Award

Bij de Henry van de Velde Awards, de designprijzen die sinds 1994 worden uitgereikt,  vielen ook enkele projecten uit Oost-Vlaanderen in de prijzen. Zo gingen de twee co-creatietrajecten voor de stad Aalst, verzorgd door Studio Dott in samenwerking met AIPA en Pantopicon, met de award van Design Research aan de haal. De StandUp van de Amerikaans-Gentse start-up Jaswig viel eveneens in de prijzen. Flanders DC reikte awards uit in twaalf categorieën zoals ecologie, efficiëntie, levenskwaliteit, communicatie en gezondheid. De winnaars werden in de BOZAR, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten, bekendgemaakt.

Het project Aalst – Stad met zicht op zorg! is gegroeid vanuit de wil van de stad Aalst om als zorgstad de senioren in hun vertrouwde omgeving thuis te laten wonen. De grote uitdaging was om zowel de ideale woonzorgomgeving te onderzoeken, als hoe Aalst zich als zorgstad kan positioneren, wat resulteerde in twee co-creatietrajecten vanuit een service designaanpak. Het onderzoek is nu afgerond en de concepten liggen in handen van de stad en de ondernemers. Jaswig kon op een award rekenen met de StandUp, een slimme statafel voor werknemers, studenten en scholieren. Deze werd door Henri Verheughe en Mathias Ellegiers ontworpen. De StandUp kan handmatig in hoogte versteld worden, zodat iedereen op een ergonomisch verantwoorde manier rechtstaand kan werken.

“Wie deze prijs wint, bewijst dat design, samen met functionaliteit, creativiteit en ontwerp, hand in hand gaan”, klinkt het bij de organisatie. Het residentiële ventilatierooster Imaginair RLV voor Grada International uit Lokeren en het Vlaamse magazine Bahamontes voor Heeren Vertrekt uit Gent konden op een nominatie rekenen. Ook de dynamische kinderspeeltuigen Amis – A’muze door Adriaan Debruyne van Saflot uit Sint-Amandsberg en het onthaalplan Tijdcapsules Sigmaplan voor de Kruibeekse polders sleepten een nominatie in de wacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.