Nieuws Oost-Vlaanderen Twee van drie winnaars Trends Gazellen komen uit Oost-Vlaanderen

Twee van drie winnaars Trends Gazellen komen uit Oost-Vlaanderen

Twee van drie winnaars Trends Gazellen komen uit Oost-Vlaanderen

39c810cDe winnaars van de Trends Gazellen, de wedstrijd die elk jaar de snelst groeiende bedrijven van Vlaanderen en Brussel bekroont,  zijn enkele weken geleden bekendgemaakt.

Zowel bij de middelgrote bedrijven als bij de kleine bedrijven staat een Oost-Vlaamse onderneming op het hoogste schavotje. In de categorie middelgrote ondernemingen is dat Skill BuilderS (SBS) uit Aalst en in de categorie van de kleine ondernemingen DO Invest uit Zwijnaarde, het bedrijf dat de fitnessketen Jims  uitbaat.

SBS is er in tien jaar in geslaagd uit te groeien tot een hr-bedrijf van formaat. “Wat we vertellen, hebben we zelf ook meegemaakt”, zegt Steven Van Mol (foto), die samen met zijn broer Jens het bedrijf leidt.  “We zijn ervan overtuigd dat veel mensen hun eigen talenten onvoldoende kennen en in hun zoektocht naar een job te vaak vasthouden aan de richting die ze eerder hebben gekozen. Met onze 195 medewerkers proberen we die talenten bloot te leggen. En op die manier helpen we ondernemingen in hun zoektocht naar geschikte medewerkers. Onze snelle groei bewijst dat er echt nood blijft bestaan aan onze bemiddelingsdiensten.”

In zeven jaar bouwde de fitnessketen Jims een netwerk van twintig clubs uit. Met goedkope abonnementen en een focus op de community rond de club slaagde de keten er, in de schaduw van grote broer Basic Fit, in een deel van de groeiende Belgische fitnessmarkt te veroveren. Jims heeft ondertussen in het hele land al een kleine twintig vestigingen, naast een fitnessclub in Luxemburg en één in het Franse Roubaix . Binnenkort komt er ook een tweede Franse vestiging in Nancy. De keten hoopt zich de komende jaren  uit te breiden op die drie markten. De tandem Francis Ottevaere en Gaëtan De Smet staat aan de leiding van het bedrijf dat in de jongste vier jaar zijn omzet verviervoudigde tot 10,6 miljoen euro in 2015.  .

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.