Nieuws Oost-Vlaanderen Twikey en CodaBox helpen bedrijven tijd besparen

Twikey en CodaBox helpen bedrijven tijd besparen

Twikey en CodaBox helpen bedrijven tijd besparen

domiTwikey uit Gent werd in april 2013 opgericht door Dominique Adriansens en Koen Serry, twee erkende professionals in de domeinen van eBanking, SEPA/SDD en de integratie met ERP-systemen . Twikey is de Belgische marktleider op het vlak van elektronische domiciliëringsmandaten of eMandates en levert zijn diensten aan bedrijven die facturen innen via domiciliëringen. Twikey heeft een samenwerking opgezet met CodaBox, een bedrijf dat focust op het oplossen van de problemen van boekhoudkantoren.

“Boekhouders en fiduciaires worden héél vaak geconfronteerd met de maandelijkse terugkeer van papieren rekeningafschriften die ze dan moeten verwerken om de boekhouding voor hun klanten up to date te houden”, zegt Twikey oprichter Dominique Adriansens. “CodaBox heeft hiervoor al lange tijd een oplossing waarbij de elektronische rekeninginformatie (CODA-files) van de zelfstandige automatisch tot bij zijn boekhouder komt. De afgifte van die toelating aan de bankinstelling gebeurde tot voor kort op papier. Twikey en CodaBox werken samen om de goedkeuring door de bank volautomatisch te laten verlopen via de eID kaart.”

Na een succesvolle testperiode met Belfius en Bank Van Breda werd dit proces volledig geautomatiseerd en kunnen de accountants aangesloten bij CodaBox hun klanten de bancaire volmacht nu laten tekenen via de elektronische identiteitskaart. “Door de sterke integratie met de banken zorgt Twikey voor een volautomatische aflevering en activering. Binnenkort activeren ook andere banken deze unieke dienst”, geeft Dominique Adriansens aan.

CodaBox gebruikt voor dit proces het netwerk van Twikey dat reeds B2B domiciliëringsmandaten aflevert aan de banken en zo bedrijven een paar weken wachttijd bespaart vooraleer een mandaat correct wordt verwerkt.

“Als volmachten elektronisch kunnen getekend worden dankzij een eID kaart, en de banken dit aanvaarden, dan betekent dit een prachtige tijdswinst voor alle partijen. Door het gebruik van de elektronische rekeninginformatie die door de banken via CodaBox wordt geleverd, kunnen boekhouders de kwaliteit van hun werk nog verbeteren en zich concentreren op het leveren van diensten met een hoge toegevoegde waarde, ” weet Martin Servais, CEO van CodaBox.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.