Nieuws Oost-Vlaanderen Twintig openstaande vacatures bij Objective Internatonal

Twintig openstaande vacatures bij Objective Internatonal

Twintig openstaande vacatures bij Objective Internatonal

objectiveObjective International ontwikkelt vanuit het hoofdkantoor in Wichelen en vanuit vestigingen in Roeselare en Eindhoven software ontwikkelt om logistieke en productieprocessen te stroomlijnen.

Het bedrijf werd precies twintig jaar geleden opgericht als eenmanszaak door Koen De Clercq (foto); en vandaag heeft het 70 medewerkers in dienst en is het actief in diverse Europese landen. “Vooral de laatste jaren realiseren we een sterke groei. Zo hebben we momenteel 20 openstaande vacatures. En omdat onze vestiging in Wichelen uit zijn voegen barst, verhuizen we in 2017 ook naar een nieuw kantoor”, getuigt CEO Koen De Clercq.

Koen De Clercq startte als ondernemer met de droom om een nieuw soort industriële IT-applicatie te bouwen met objectgeoriënteerde softwaretechnologie in de Java programmeertaal. Dat is uitgegroeid tot een softwarepakket om zowel de proces- als de maakindustrie te helpen bij het efficiënter maken van hun productie en logistiek.

Objective is niet alleen een softwareleverancier, maar integreert zijn oplossing ook zelf bij de klant. “We sturen op een intelligente manier zowel de medewerkers als de machines aan, om alle processen en flows optimaal te laten verlopen en op elkaar af te stemmen. Het is een verhaal van poort tot poort”, legt Koen De Clercq uit.

“We starten bij de ontvangst en de opslag van de grondstoffen. Daarna volgen we op wanneer die naar de productie moeten gaan. Op de werkvloer geven we instructies aan operatoren en machines, controleren we de kwaliteit en volgen ook de efficiëntie op van het productie-apparaat. Daarna vertrekken de afgewerkte producten naar een magazijn en optimaliseren we ook alle stappen van het distributieproces. De taak van ons IT-platform eindigt pas bij het laden van de vrachtwagen of het schip.”

Objective is al 20 jaar in hetzelfde domein actief, maar heeft zich mettertijd gespecialiseerd in grote, complexere projecten voor de proces- en maakindustrie. “Bij de procesindustrie gaat het ondermeer om zuivelbedrijven, industriële bakkerijen of producenten van diepvriesgroenten. In de maakindustrie zijn onze klanten typisch actief in de metaalverwerking, machinebouw en assemblage. Onze klanten zijn kmo’s en grote bedrijven, ook in het buitenland. We zijn heel wat van onze Belgische klanten gevolgd in hun internationalisatie.”

Wat de kmo doet, reikt veel verder dan een IT-oplossing. CEO Koen De Clercq: “We dragen bij tot efficiëntie en helpen zo industriële activiteiten in België betaalbaar te houden. Op lange termijn veranker je zo ook bedrijven bij ons. Want er is ruimte voor automatisering en bijkomende machines, maar dat betekent tegelijk ook dat onze klanten goed opgeleide operatoren en technici nodig hebben.”

Die steile groei betekent dat het hoofdkantoor in Wichelen uit zijn voegen barst. Koen De Clercq besliste dan ook om een gloednieuw kantoor op te trekken, iets verderop aan de oevers van de Schelde. “We hebben nu al plaatsgebrek en voorzien nog een verdere groei. Daarom investeren we 6 miljoen euro in een nieuwe locatie en hoofdkantoor. We kozen er specifiek voor om hier te blijven. We liggen immers centraal tussen Brussel, Antwerpen en Gent.”

“En voor de medewerkers betekent het ook dat ze meestal filevrij naar het werk kunnen komen”, aldus Koen De Clercq. “Als familiebedrijf hechten we veel belang aan de werkomgeving en de sfeer. We investeren dan ook heel wat in teambuilding en sportactiviteiten voor de medewerkers, bijvoorbeeld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.