Nieuws Oost-Vlaanderen UNIZO is sceptisch over outletcenter langs E40

UNIZO is sceptisch over outletcenter langs E40

UNIZO is sceptisch over outletcenter langs E40

OOST-VLAANDEREN – De uitbater achter het grote outletcenter aan The Loop ziet na het negatieve advies nieuwe mogelijkheden langs de E40 in Oost- of West-Vlaanderen. Unizo Oost-Vlaanderen reageert met scepsis.

De opluchting bij Unizo was groot toen Stad Gent in september vorig jaar negatief advies verleende voor het outletcentrum aan The Loop. Vier maanden later verandert die opluchting opnieuw in verontwaardiging. De uitbater McArthurGlen meent namelijk dat er langs de E40 tussen Brugge en Aalst genoeg gemeentebesturen zijn die dergelijk project wél zien zitten. 

Alarmbel

Unizo luidt nu de alarmbel en meent dat het een zeer slechte zaak voor verschillende handelskernen zou zijn. “Een studie toont aan dat het in Gent een omzetverlies van 8 tot 12% kan betekenen. Ook een zeer ruime regio rond een outletcenter zou daardoor omzetdalingen kennen. Voor Deinze zou het gaan om een daling in de modedetailhandel tussen de 5 en 8%, voor Eeklo tussen de 1 en 2%, Lokeren tussen de 2 en 3% en Wetteren tussen de 3 en 4%”, klinkt het.

“Om nog niet te spreken over lokale tewerkstelling. Verder zou het voor leegstand zorgen wat voor een negatieve impact op de aantrekkelijkheid van stadskernen zorgt. Een bruisende kern zorgt bovendien voor sociale cohesie, wat een groter veiligheidsgevoel biedt. Dit alles komt onder druk te staan met de komst van een groot outletcenter.”

Unizo heeft nu een waarschuwende brief en de impactstudie aan Zedelgem, Brugge, Beernem, Oostkamp, Aalter, Nevele, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Wetteren, Melle, Lede, Erpe-Mere, Oosterzele en Aalst bezorgd. De organisatie stelt daarin de vraag of de gemeentebesturen achter het idee van een outletcentrum staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.