romantic-campaignsl-italian-kiss-vapiano_tcm25-607099 Foto Guinness World Records

Upgrade Estate gaat voor wereldrecordpoging Italian Kiss: “Onze focus is mensen verbinden”

GENT - Op vrijdagavond gaat vastgoedbedrijf Upgrade Estate voor een recordpoging. Maar liefst 1.800 deelnemers proberen samen het officiële wereldrecord ‘Italian Kiss’ te verbreken. De befaamde kus is beter bekend van de Disneyfilm Lady en de Vagebond. Je weet wel, die iconisch scene waarbij je als duo een sliert spaghetti naar binnen knabbelt en kust op het einde. "De ultieme verbinding", zo klinkt het.

Upgrade Estate bouwt studentenhuisvestingen en verhuurt bijna 3.000 studentenkamers onder de naam Upkot. "Het bedrijf legt de focus op het verbinden van mensen", zegt persverantwoordelijke Stefanie Noens. "Dat willen we nu ook letterlijk doen, na een lange periode waarin mensen elkaar hebben gemist. En dus komt er een officiële wereldrecordpoging Italian Kiss."

125 spaghettislierten

Het huidige wereldrecord werd gevestigd twee jaar geleden in Frankrijk: 125 duo's, 125 spaghettislierten, 30 seconden lang. "En dus dachten we: dat kunnen wij ook", gaat Noens verder. "Meer nog, dat record willen we verbreken. Er zal dus ook een officiële judge van Guinness World Records zijn om onze recordpoging te registeren." Ook Vlaamse komiek Jens Dendoncker is van de partij. Hij zal de gasten gidsen bij de recordpoging.