Nieuws Oost-Vlaanderen Ursus verdubbelt oppervlakte productievloer

Ursus verdubbelt oppervlakte productievloer

Ursus verdubbelt oppervlakte productievloer

SONY DSCUrsus, de in Eeklo gevestigde Belgische marktleider in de toelevering aan de ramen- en deurensector van oplossingen om en rond de gevel, heeft een investering gedaan van 2 miljoen euro om het productieproces te optimaliseren.

“Wij leveren zowel eenvoudig plaatwerk als complexe oplossingen met 3D tekenwerk”, zegt gedelegeerd bestuurder Emmanuel Claus. “Wij combineren de unieke kennis van meesterschap in plaatbewerking en goede kennis van de gevelbekleding.”

Ursus zet niet alleen de toon in volume, maar ook in innovatie. Zo werd in 2013 het dochterbedrijf Alinel opgericht dat gespecialiseerd is in architecturale gevelbekleding en ondertussen in binnen- en buitenland heel wat klanten heeft weten te overtuigen.

Om verder te kunnen groeien heeft Ursus nu geïnvesteerd in de verdubbeling van de oppervlakte van de productievloer  en in een nagelnieuwe poederlakinstallatie om de plaatbewerking naar een nog hoger niveau te tillen. “Onze investeringen zijn afgerond en zo goed als geïmplementeerd” zegt gedelegeerd bestuurder Emmanuel Claus.

“Het heeft in 2015 echter wel meer moeite gekost dan verwacht. Je moet weten dat op een bepaald moment vrachtwagens door onze productie reden” legt gedelegeerd bestuurder Jan De Paepe uit. “In ieder geval hebben we met deze vernieuwde productie ingezet op kwaliteit en flexibiliteit. De markt vraagt kortere responstijden en leveringstermijnen. Deze halen we dankzij de huidige technologische voorsprong. We blijven echter niet stilstaan, want Ursus is en blijft een innovator. Later op het jaar lanceren we onze nieuwe raamkaders en het vernieuwde deurpanelengamma onder de merknaam Zedor.”

De investering van Ursus illustreert in ieder geval dat er ook in de Vlaamse maakindustrie nog altijd ondernemers zijn die volop voor groei durven gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.