Nieuws Oost-Vlaanderen UZ Gent mag zich voor zesde opeenvolgende jaar Top Employer noemen

UZ Gent mag zich voor zesde opeenvolgende jaar Top Employer noemen

UZ Gent mag zich voor zesde opeenvolgende jaar Top Employer noemen

000000uzSinds vorige week mogen 47 werkgevers in ons land zich een jaar lang Top Employer noemen. Dit kwaliteitslabel ontvingen ze uit handen van het Top Employers Institute na een uitgebreide screening van hun hr-beleid. Opvallend : op de lijst van de 47 staat slechts één echt Oost-Vlaamse werkgever: UZ Gent, die zich voor de zesde opeenvolgende keer Top Employer mag noemen.

Het Top Employers Institute onderzoekt sinds 1991 wat een goede werkgever onderscheidt van andere bedrijven. Dit gebeurt aan de hand van negen topics, die sterk focussen op de manier waarop het bedrijf inzet op de begeleiding en ontwikkeling van de medewerkers, het welkom heten van nieuwe collega’s en het laten doorgroeien van talent in de eigen organisatie

“Uit ons grondige, onafhankelijke onderzoek is gebleken dat dit bedrijf uitstekende arbeidsomstandigheden biedt, talent koestert en ontwikkelt op alle niveaus van de organisatie en op Human Resources-gebied naar voren komt als een leider die zijn personeelsbeleid voortdurend blijft ontwikkelen en optimaliseren”, zo vermeldt het certificaat dat de bekroonde bedrijven ontvingen.Ondernemingen die zich kwalificeren als Top Employer kunnen een jaar lang gebruikmaken van deze exclusieve status. Dit versterkt hun merkuitstraling als werkgever en maakt het voor de bestaande en potentiële werknemers en andere belanghebbenden duidelijk dat de organisatie uitmunt in het verstrekken van een verrijkende ervaring aan haar medewerkers en op die manier deel uitmaakt van een selecte groep internationale topondernemingen.

De Top Employers-onderzoeksmethode is aangepast aan elk land en wordt elk jaar geactualiseerd, in overeenstemming met de internationale norm voor quoteringen. De methode is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een lokaal panel van hr-deskundigen en andere geselecteerde partners. Naast Top Employers zijn er ook andere initiatieven zoals “Beste Werkgever” die ook een degelijk hr-beleid bekronen.

Valerie Vinck, departementshoofd Personeel en Organisatie, is tevreden met de bekroning: “Het UZ Gent doet het goed. De motor van dat succes is de inzet en gedrevenheid van onze 6.000 medewerkers. Wij zetten hen mee aan het stuur van hun loopbaan, bieden talloze opleidingsmogelijkheden en investeren in een goede werk-privébalans. Duurzame tewerkstelling, een positieve bedrijfscultuur en de zorg voor onze mensen staan altijd centraal. Alle personeelsleden kunnen meedenken over de toekomst van ons ziekenhuis en bouwen er elke dag aan mee. Dankzij hen vinden wij onszelf telkens opnieuw uit en maken we onze missie in patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en dienstverlening waar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.