Nieuws Oost-Vlaanderen Van aardappelboer tot zaakvoerder van Remofrit: Jozef Van Remoortel krijgt ereteken

Van aardappelboer tot zaakvoerder van Remofrit: Jozef Van Remoortel krijgt ereteken

Burgemeester Marc Van de Vijver, Jozef Van Remoortel, Nico De Moor en Pieter De Crem. Foto dvk

Van aardappelboer tot zaakvoerder van Remofrit: Jozef Van Remoortel krijgt ereteken

BEVEREN – Jozef Van Remoortel heeft het ereteken van commandeur in de orde van Leopold II ontvangen. De oprichter van Remofrit ontvangt de onderscheiding als blijk van grote erkentelijkheid voor zijn verdiensten.

Ondernemer van het jaar in Oost-Vlaanderen in 2001, meest vooruitstrevend Vlaams bedrijf het jaar nadien, ambassadeur voor Kyoto als beloning voor inspanningen op milieuvlak, Lifetime Achievement Award uitgereikt door Voka, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om maar te duiden dat Remofrit, het geesteskind van Jozef Van Remoortel (72), een waar succesverhaal is.

Onteigeningen

De 18-jarige Van Remoortel startte z’n carrière als aardappelboer in de Verrebroekse polder. Wanneer hij de weidse polders zag verdwijnen door de oprukkende industrie en onteigeningen, zag hij een opportuniteit. In 1989 werd Remofrit opgericht in de ouderlijke boerderij van Jozef in Verrebroek, waar aardappelen geschild werden en verse frieten zonder bewaarmiddelen voor frituren gemaakt werden.

In 2001 werd de fabriek gebouwd in het Verrebroekse industriegebied Aven Ackers, met een waterzuiveringsstation en een biogasinstallatie die van aardappelschillen elektriciteit maakt. In 2007 volgde een tweede productiesite dezelfde kmo-zone. Drie jaar later ontving Jozef Van Remoortel al de titel Officier in de Orde van Leopold II uit de handen van toenmalig minister Pieter De Crem (CD&V).

Ook nu tekende De Crem, samen met de kersverse staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V), present voor de overhandiging van het ereteken van Commandeur in de Orde van Leopold II aan Jozef Van Remoortel, een titel verleend door koning Filip.

Van Remoortel is naar eigen zeggen erg vereerd met de titel en mag binnenkort nogmaals plaatsnemen in kasteel Cortewalle wanneer hij ook tot ereburger van de gemeente Beveren wordt gekroond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.