Nieuws Oost-Vlaanderen Van den Berghe zorgt voor Belgische fietsprimeur

Van den Berghe zorgt voor Belgische fietsprimeur

Van den Berghe zorgt voor Belgische fietsprimeur

SINT-NIKLAAS – Voor het modeljaar 2018 pakt Van den Berghe uit Sint-Niklaas uit met een nieuwigheid. De producent van Oxford-fietsen lanceert dan de allereerste speedpedelec die in België ontworpen is en in de eigen fabriek geassembleerd en gecertifieerd wordt. De tweewieler voldoet bovendien aan de nieuwe wetgeving die vanaf 1 januari van kracht gaat.

Van den Berghe is voortdurend bezig met het vervolledigen van haar elektrische Oxford-fietsenaanbod. De elektrisch aangedreven fietsen tot 25 kilometer per uur worden namelijk al enige tijd in Sint-Niklaas geproduceerd. Dat was nog niet het geval voor speedpedelecs die tot 45 kilometer per uur gaan.

“De complexiteit van de wetgeving rond deze snellere e-fietsen zorgde voor wat vertraging in het certifiëren van het specifieke productieproces voor speedpedelecs”, legt Geert Verniers, gedelegeerd bestuurder van Van den Berghe uit.

Conform de wetgeving

De formaliteiten zijn nu achter de rug en vanaf 2018 zal ook de snelle e-bike tot het aanbod van de zaak behoren. “De fietsen zullen voorzien zijn van een COC-certificaat. Het certificaat waarborgt dat de speedpedelec voldoet aan de allernieuwste Europese technische voorschriften die binnen enkele weken in regel treden”, aldus Geert Verniers.

Van den Berghe, opgericht in 1925, is als fabrikant vandaag marktleider in België met een jaarproductie van ongeveer 35.000 fietsen, een omzet van 16 miljoen euro en een team van 42 werknemers. Het bedrijf uit Sint-Niklaas ontwerpt intern alle Oxford-fietsen en zorgt ook voor de assemblage. De elektrische fiets maakt sinds 2007 deel uit van het Oxford-gamma. Eind dit jaar zullen er meer dan 40.000 eenheden in omloop zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.