Nieuws Oost-Vlaanderen Van Rijckeghem Transport vindt overnemer in Ternat

Van Rijckeghem Transport vindt overnemer in Ternat

Van Rijckeghem Transport vindt overnemer in Ternat

GERAARDSBERGEN/MELLE/DEINZE – Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen is recent overgenomen door sectorgenoot Transportgroep Vanderhasselt uit Ternat. Baker Tilly Belgium, met hoofdkantoor in Melle, en Van Damme & Partners uit Deinze hebben het overnameproces begeleid.

“Van Rijckeghem Transport geeft mij een unieke gelegenheid om de activiteiten van mijn transportgroep in de Oost-Vlaamse Denderstreek uit te breiden”, zegt Michel Vanderhasselt, die de het bedrijf samen met zijn zonen Yves en Philippe leidt. “Jurgen Van Rijckeghem heeft de laatste 20 jaar een mooi bedrijf opgebouwd. Dat willen we nu samen, zeker de eerstvolgende jaren, verder uitbouwen.”

Door deze overname breidt Vanderhasselt zijn vloot met 35 eenheden uit waardoor het bedrijf intussen 152 transportunits telt. Transportgroep Vanderhasselt vergroot ook zijn aandeel in de distributiesector door de portfolio-overname van belangrijke klanten zoals Colruyt, Van Israel en Van Marcke.

Paardensport

Voor Jurgen Van Rijckeghem, zaakvoerder van Van Rijckeghem Transport, betekent de verkoop van zijn bedrijf meer tijd voor zijn andere passie: de paardensport. “Samen met mijn vrouw wilden we VRDS stables in Lierde nog meer professionaliseren en ons vooral richten op de aan- en verkoop van jonge, talentvolle dressuurpaarden”, aldus Jurgen Van Rijckeghem.

Er moest dus op zoek worden gegaan naar een nieuwe partner, liefst eentje waarbij continuïteit voor de zaakvoerders, de medewerkers en de klanten van het transportbedrijf uit Geraardsbergen gegarandeerd werd. “Met Michel Vanderhasselt vonden we het perfecte ondernemersprofiel bij wie we ons bedrijf in alle sereniteit konden onderbrengen. Ik zie de samenwerking met hem en zijn zonen met veel plezier tegemoet. Zeker omdat ik zelf nog in de dagelijkse werking zal meedraaien. Hiermee bereiken we de doelstelling die we nastreefden, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze chauffeurs en klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio