Nieuws Oost-Vlaanderen Van Roey Vastgoed stelt Torck-site in Deinze voor

Van Roey Vastgoed stelt Torck-site in Deinze voor

Van Roey Vastgoed stelt Torck-site in Deinze voor

DEINZE – Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommgangstraat in Deinze is nu gestart met de grondwerken voor de komst van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte. Intussen zijn 20% van de wooneenheden verkocht. Eerder al werd het project aan het grote publiek voorgesteld, maar gesprekken met geïnteresseerde bewoners leverden nieuwe inzichten op. Er was vooral veel vraag naar meer groenbuffer ten opzichte van de spoorweg. Daar is naarstig aan gewerkt, het plan werd aangepast en is nu klaar om ontwikkeld te worden.

De Torck-site is een duurzame centrumlocatie, met veel aandacht voor privacy, een binnentuin, grote terrassen, een variatie aan appartementen (met 1, 2 of 3 slaapkamers) en veel zicht op groen en een weids uitzicht op de hogere verdiepingen. Daarbij komt dat de woonerf autovrij is (maar direct bereikbaar via ondergrondse parking) en ook de omgeving is verkeersluw. De nieuwe site is een absolute opwaardering voor de buurt: de nieuwbouw wordt iets meer achteruit gebouwd waardoor meer ruimte komt voor licht en groen in de straat. Het project toont zich langs de Ommegangstraat, de Liefkemeirestraat en parallel met de spoorweg.

Extra ingezet op akoestiek

Wonen op wandelafstand van alle voorzieningen en dicht bij het station biedt enorme voordelen, maar dit kan ook vragen opwerpen inzake geluid. Daarom heeft Van Roey Vastgoed, samen met A33 architecten en het studiebureau akoestiek D2S ingezet op een normaal akoestisch comfort. Dit vertaalt zich in o.a. in de toepassing van een ventilatiesysteem D, de bepaling van de noodzakelijk akoestische gevelisolatie, geen slaapkamers langs de spoorweggevel, paalfunderingen, groene daken (dragen bij tot stabielere temperatuur binnenshuis en filteren ook geluid van buitenaf) en akoestische beglazing.

Gedeelde visie op stadsontwikkeling

Het wordt een nieuwbouwproject dat in één beweging ook de weginfrastructuur aanpakt en vernieuwt. Het totale project wordt een knap staaltje van een gedeelde visie op stadsontwikkeling van het stadsbestuur en ontwikkelaar Van Roey Vastgoed. Het nieuwbouwproject Torck is de aanzet voor een volledig nieuwe omgeving in stad Deinze. De autoluwe Liefkemeirestraat en de Ommegangstraat worden vernieuwd. De nieuwbouw wordt iets meer naar achter gebouwd, waardoor er voor het eerst ruimte komt voor meer licht en groen in de straat. Er wordt ook een binnentuin voorzien als groene, open ruime met veel aandacht voor privacy en toegankelijkheid van de aangrenzende terrassen en woonruimtes.

Bereikbaarheid troef

De Torck-site sluit aan bij wat vele mensen zoeken: comfortabel wonen in de stad, dichtbij alles, maar toch rustig en omgeven door groen. De nabijheid van alle mobiliteitsmodi zullen op termijn voor een diverse leefomgeving zorgen. Het station ligt om de hoek en de nabijgelegen fietssnelweg tussen Gent en Waregem en de op- en afrit van de E17 zorgen voor een extra vlotte bereikbaarheid.

Het feit dat mede door de ontwikkeling van de Torck site een nieuw stuk woonstraat in de Liefkemeirestraat zal worden aangelegd, in combinatie met het inrichten van een publieke ruimte aan de fietstunnel, zal zorgen voor een veilige doorsteek voor het fietstraject naar het centrum van Deinze. Op deze manier wordt een bouwproject veeleer een omgevingsproject, met alle bijhorende voordelen voor de nieuwe en huidige bewoners.

Infodag

Iedereen is welkom op de infodag Torck op zaterdag 24 april. De ganse dag kan u op de werf rustig individueel de plannen bespreken en de bouwplaats zien. Vooraf inschrijven is verplicht via www.torck-deinze.be. Ook na deze datum kan iedereen een persoonlijk gesprek aanvragen, mits afspraak via mail, telefoon of de website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.