Er gaat een golf van sluitingen door de middenstand, en drie sectoren worden extra hard getroffen
“Bakkerij stopt na 256 jaar.” “Populaire brasserie sluit na 32 jaar de deuren.” “Hugo en Veerle sluiten na 33 jaar… Lees meer
GENT – Wie een frituur wil uitbaten aan de Bargiebrug, mag zich melden bij de Stad. De standplaats gaat naar de hoogste bieder, en bieden kan vanaf 3.795 euro.
Het frietkot aan de Bargiebrug was failliet verklaard, maar net voordien liet de vorige eigenaar frituur De Bargie over aan een nieuwe uitbater. Dat mag echter niet zomaar, want de frituur staat op het openbaar domein en moet daarvoor betalen aan de Stad. Zo’n contract kan je niet op eigen houtje doorgeven, dus de standplaats wordt nu opnieuw openbaar verkocht.
Nog tot donderdag 14 juli kunnen kandidaten bieden op de standplaats, die ze dan tot het einde van het jaar mogen gebruiken. Die periode wordt daarna mogelijk verlengd met drie jaar. Bieden kan voor een bedrag vanaf 3.795 euro, en de hoogste bieder wint.
Het gebouwtje zelf maakt geen deel uit van de veiling, en moet voor 1 augustus sowieso weg zijn. Toch kan ook de huidige uitbater in principe deelnemen. “Als stad willen we iedereen een eerlijke en gelijke kans geven om op die mooie plek een frituur uit te baten”, zegt schepen van Handel Sofie Bracke (Open VLD).
“Bakkerij stopt na 256 jaar.” “Populaire brasserie sluit na 32 jaar de deuren.” “Hugo en Veerle sluiten na 33 jaar… Lees meer
GENT - Bij Shopping Gent Zuid staan momenteel een tiental winkelruimtes leeg, en de leegloop gaat verder. Veritas sloot onlangs… Lees meer
ANTWERPEN, SINT-NIKLAAS - Toon De Klerck, bekende bakker en leverancier van Antwerpse sterrenrestaurants, heeft de ‘koekenstad’ verlaten en opende maandag… Lees meer
De afgelopen week heeft de ondernemingsrechtbank van Gent het faillissement van 15 ondernemingen uit de regio geopend. In de lijst… Lees meer
LIEDEKERKE - Zaterdag rijdt David De Mey uit Liedekerke een laatste keer uit met een bestelwagen vol brood om zijn… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen