Nieuws Oost-Vlaanderen Vanaf 3.795 euro per jaar: standplaats van bekende frituur wordt geveild

Vanaf 3.795 euro per jaar: standplaats van bekende frituur wordt geveild

Foto bst

Vanaf 3.795 euro per jaar: standplaats van bekende frituur wordt geveild

GENT – Wie een frituur wil uitbaten aan de Bargiebrug, mag zich melden bij de Stad. De standplaats gaat naar de hoogste bieder, en bieden kan vanaf 3.795 euro.

Het frietkot aan de Bargiebrug was failliet verklaard, maar net voordien liet de vorige eigenaar frituur De Bargie over aan een nieuwe uitbater. Dat mag echter niet zomaar, want de frituur staat op het openbaar domein en moet daarvoor betalen aan de Stad. Zo’n contract kan je niet op eigen houtje doorgeven, dus de standplaats wordt nu opnieuw openbaar verkocht.

Nog tot donderdag 14 juli kunnen kandidaten bieden op de standplaats, die ze dan tot het einde van het jaar mogen gebruiken. Die periode wordt daarna mogelijk verlengd met drie jaar. Bieden kan voor een bedrag vanaf 3.795 euro, en de hoogste bieder wint.

Het gebouwtje zelf maakt geen deel uit van de veiling, en moet voor 1 augustus sowieso weg zijn. Toch kan ook de huidige uitbater in principe deelnemen. “Als stad willen we iedereen een eerlijke en gelijke kans geven om op die mooie plek een frituur uit te baten”, zegt schepen van Handel Sofie Bracke (Open VLD).

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.