Nieuws Oost-Vlaanderen Vandemoortele bouwt banketbakkerij van 25 miljoen euro

Vandemoortele bouwt banketbakkerij van 25 miljoen euro

Vandemoortele bouwt banketbakkerij van 25 miljoen euro

GENT – Om aan de groeiende vraag te voldoen bouwt het voedingsbedrijf Vandemoortele een nieuwe fabriek in Bretagne. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag. De investering bedraagt zo’n 25 miljoen euro.

Vandemoortele, het grootste niet-beursgenoteerde voedingsbedrijf in België, investeert 25 miljoen euro in een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne. Daar zou hoofdzakelijk viennoiserie gemaakt worden.

50 extra jobs

De markt van viennoiserie, de vakterm voor koffiekoeken, groeit jaarlijks met 3 tot 5 procent. Daar wil Vandemoortele op inspelen door de productiecapaciteit met ongeveer 25.000 ton per jaar te verhogen. Nu produceert Vandemoortele 40.000 ton in twee nabijgelegen sites in de regio, waar 450 mensen werken.

In Torcé worden 50 mensen aangeworven. De werken voor de bouw van de fabriek beginnen in september. Tegen april volgend jaar moet ze operationeel zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.