Nieuws Oost-Vlaanderen Vandemoortele Eeklo werft 30 medewerkers aan

Vandemoortele Eeklo werft 30 medewerkers aan

Vandemoortele Eeklo werft 30 medewerkers aan

vdmDe Eeklose vestiging van de internationale voedingsgroep Vandemoortele zal dit jaar maar liefst 40.000 ton diepvriesbakkerijproducten produceren.

Onlangs werd een lijn vernieuwd voor de productie en het inpakken van “Ready to Bake” kwaliteitsproducten, zoals croissants, chocoladekoeken en ronde suissen. Deze lijn maakt deel uit van een investering van 12 miljoen euro in de modernisering van het productieapparaat van de site in Eeklo. De bestaande productielijnen worden nog verder benut door het inschakelen van extra weekendploegen. Vandemoortele Eeklo zoekt 30 technische operatoren waardoor het personeelsbestand zal uitbreiden tot 300 medewerkers.

Momenteel worden er bij Vandemoortele Eeklo op vier productielijnen 100 verschillende producten geproduceerd voor bakkerijen, horeca en supermarkten in heel Europa. Tegen 2016 wil de Oost-Vlaamse site een verdubbeling van zijn capaciteit gerealiseerd hebben tegenover 2013. Daarnaast wordt ook de productie-efficiëntie verder geoptimaliseerd door automatiseringen in de inpakafdeling.

In 2013 bestond het personeelsbestand in Eeklo uit 240 werknemers.  Vorig jaar kwamen er reeds 30 extra medewerkers in dienst. Ook dit jaar mikt de Eeklose vestiging van de internationale voedingsgroep op 30 nieuwe medewerkers om zo zijn personeelsbestand naar 300 medewerkers uit te breiden.

“Onze lekkere en hoog kwalitatieve producten verkopen momenteel als zoete broodjes. Daarom moeten nog voor het einde van de zomer de 30 nieuwe functies ingevuld zijn zodat we de stijgende vraag kunnen bijhouden.”, legt site manager Ronny Vereecke uit. Vandemoortele Eeklo zoekt zowel medewerkers voor de weekploegen als voor de weekendploegen. De weekploegen zijn een klassiek drieploegenstelsel.

“De shiften van de weekendploegen duren langer en worden gelijkgesteld met een fulltime job. Je werkt enkel in het weekend maar wel twee keer 12 uur, het ene weekend van 5u ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds en het andere weekend de nachtploeg. Die formule is voor velen interessant omdat je tijdens de week veel vrije tijd hebt.  We zoeken niet naar specifieke opleidingsprofielen. Onze operatoren moeten wel een goed technisch inzicht hebben om overweg te kunnen met complexe geautomatiseerde productielijnen, maar daarnaast ook de handen uit de mouwen willen steken op een aantal nog eerder manuele posten. Ook 50-plussers die aan deze voorwaarden voldoen zijn welkom, aldus Vereecke.

Op zaterdag 13 juni organiseert Vandemoortele Eeklo een jobdag zodat potentieel nieuwe collega’s kennis kunnen maken met hun nieuwe job, de producten, de werkomgeving en de huidige medewerkers. Solliciteren en inschrijven voor de jobdag kan vóór 9 juni via hrmeeklo@vandemoortele.com

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.