Nieuws Oost-Vlaanderen Vandenbussche bouwt nieuw kantoorgebouw voor Basalte in Merelbeke

Vandenbussche bouwt nieuw kantoorgebouw voor Basalte in Merelbeke

Vandenbussche bouwt nieuw kantoorgebouw voor Basalte in Merelbeke

MERELBEKE/AALTER – Basalte, Belgische fabrikant van design schakelaars, sensoren en systemen voor high-end smart homes, startte begin maart met de bouw van een gloednieuw kantoorgebouw in Merelbeke. Aannemer Vandenbussche uit Aalter bouwt er in de Fraterstraat een nieuw duurzaam en strak ogend kantoorgebouw. Ook de naastgelegen werkplaats wordt helemaal gerenoveerd en aangepast naar het ontwerp van Archipelago. In april 2021 zullen de 50 medewerkers van Basalte er intrekken.

“Op het terrein in Merelbeke werd eerst een bestaand gebouw afgebroken, om vervolgens een nieuw kantoorgebouw te realiseren”, vertelt Kristof Defruyt, Operationeel Directeur bij Vandenbussche, over de werken. “Nu, eind augustus 2020, is het projectteam op de werf volop bezig met de afdek van de eerste verdieping van het kantoorgebouw. Volgens de planning zal de ruwbouw afgewerkt zijn tegen eind september. In oktober gaat men op de werf vervolgens verder met de dakwerken en het buitenschrijnwerk. Op de zuidgevel zijn er in de driedubbele beglazing vaste lamellen voorzien in de luchtspouw die dienst doen als zonnewering. Nadien vangen de crepi werken aan. Door het beoveld zal via een warmtepomp zowel koeling als verwarming voorzien worden via koelplafonds.”

Werkplaats

Ook de naastgelegen werkplaats wordt gerenoveerd en aangepast. In de voorbije periode werden nieuwe raam- en poortopeningen gemaakt door de betonpanelen heen. Er werden ook funderingen voor de nieuwe stalen mezzanine gegoten. Nadien zullen raveelstructuren gemaakt worden onder het bestaande steeldeck dak voor nieuwe RWA-koepels en lightcatchers. In oktober wordt de nieuwe stalen mezzanine geplaatst.

Vandenbussche is pilootaannemer op dit project en zal de ruwbouw, afwerking en buitenaanleg realiseren. De technieken en het vast meubilair worden in nevenaanneming uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.