Nieuws Oost-Vlaanderen Vandenbussche bouwt politiekantoor

Vandenbussche bouwt politiekantoor

Vandenbussche bouwt politiekantoor

LOCHRISTI – Voor Politiezone Regio Puyenbroeck bouwde Vandenbussche een nieuw politiekantoor te Lochristi. Het project kwam tot stand aan de hand van een openbare Design & Build procedure, waarbij Vandenbussche voor de samenstelling van het bouwteam en voor de raming van studie- en bouwkosten zorgde.

Patrick Van De Voorde, politiecommissaris bij Politiezone Regio Puyenbroeck vertelt: “We lieten ons bijstaan door architect Katelijn Van den Bossche van Architectenbureau KAPA uit Lochristi. De ingediende dossiers werden door een selectiecommissie van deskundigen bekeken en het dossier van Vandenbussche en ABDM architecten kwam als meest economische dossier naar voren.

Gezien het bouwen van een politiekantoor veel specifieke eisen heeft én het project ook een combinatie van renovatie en nieuwbouw omvatte, werd het dossier met de voorkeursaanbieder eerst verfijnd. De werken startten uiteindelijk in maart 2016.”

Bijna Energie Neutraal

Het gebouw is een BEN-kantoor (Bijna Energie Neutraal) waarbij weinig energie verbruikt wordt voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald, zoals zonnepanelen en een zonneboiler en het hergebruiken van regenwater voor spoeling van de toiletten.

Continu een werfleider op de werf is een must

Ondertussen is het politiekantoor officieel geopend en zijn we zeer tevreden met het resultaat. “Het is geen evidentie om renovatie en nieuwbouw te combineren en ook de planning met onderaannemers loopt niet steeds van een leien dakje. Daarom is een goede opvolging ontzettend belangrijk. Een pluim voor de project- en werfleider,” meldt de commissaris. “Daarnaast werden, door de extra maatregelen door de terreurdreiging, nog meer bijsturingen gedaan tijdens de werken (bijvoorbeeld van een open naar een gesloten balie). Een werfleider constant op de werf voor een snelle communicatie is dus wel een must.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.