Nieuws Oost-Vlaanderen Vastgoedbedrijf uit Aalter en wasserij uit Geraardsbergen failliet

Vastgoedbedrijf uit Aalter en wasserij uit Geraardsbergen failliet

Vastgoedbedrijf uit Aalter en wasserij uit Geraardsbergen failliet

226824Belfius pakt dezer dagen uit met een reclamecampagne op de radio waarin de bank aangeeft dat ze in 2015 uitstekende resultaten heeft behaald – een winststijging met 10% tot 506 miljoen euro – maar dat ze ook klaar staat om de duizenden kleine en middelgrote ondernemingen te steunen.

Hopelijk maakt de bank die slogan ook waar, want ondernemers moeten ondanks de vele hoeraverhalen die  we her en der horen zwaar weer blijven trotseren en velen zouden wat extra krediet goed kunnen gebruiken. Omwille van de rechtsonzekerheid, die ook blijkt uit het terugschroeven van de tax rulings, lieten een aantal onder hen vorige week overigens zelfs verstaan dat ze stilaan veel zin hebben om België de rug toe te keren. “Oost-Europa ligt op een dag rijden”, verwoordde Jan Ameloot de CEO van de Wevelgemse verlichtingsgroep Delta Light, het treffend.

Ondertussen zorgt ook de internationale economische situatie voor tegenwind.  Volgens Yves Lonchamp, Head of Research van de beleggingsmaatschappij Ethenea is er bijvoorbeeld 75 % kans dat we in de Verenigde Staten te maken krijgen met een nieuwe recessie, die onvermijdelijk ook gevolgen zal hebben voor de Europese economie en voor heel wat kleine en middelgrote bedrijven.

Longchamp is alleszins niet de enige die erop wijst dat de Amerikaanse ISM-index, een soort barometer voor de toekomstige economische activiteit, voor het eerst sinds lang weer achteruit is gegaan. Maar dat zou volgens specialisten niet het enige teken aan de wand zijn in de Verenigde Staten, waar de focus op de voorverkiezingen in de race naar het presidentschap de aandacht afleidt van de economische problemen. In Europa blijven de vluchtelingencrisis, de mogelijke Brexit, de nog altijd desastreuze toestand in Griekenland en het feit dat Spanje nog altijd geen regering heeft, ook voor heel wat onzekerheid zorgen.

Kortom, de omstandigheden waarin kleine en middelgrote ondernemingen het hoofd boven water moeten houden, zijn allesbehalve gemakkelijk. Dat leidde vorige week tot 40 faillissementen van Oost-Vlaamse bedrijven. Onder meer een vastgoedbedrijf uit Aalter en een wasserij uit Geraardsbergen moesten de boeken neerleggen.

De volledige lijst vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.