Nieuws Oost-Vlaanderen VDAB heropent totaal gerenoveerd bouwopleidingscentrum in Hamme

VDAB heropent totaal gerenoveerd bouwopleidingscentrum in Hamme

Foto jvdv

VDAB heropent totaal gerenoveerd bouwopleidingscentrum in Hamme

HAMME – De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft in de Meulenbroekstraat in Hamme een totaal vernieuwd bouwopleidingscentrum geopend.

Het vernieuwde centrum beschikt over flexibel ingerichte opleidingsvloeren met de allernieuwste technieken en lesmaterialen. “Zo worden de technische arbeiders opgeleid om de uitdagingen van morgen efficiënt en veilig te beantwoorden, ook voor wat klimaatverandering betreft”, legt provinciaal VDAB-directeur Freddy Van Malderen uit.

“In dit opleidingscentrum zijn ook bemiddelaars werkzaam, zij ondersteunen werkgevers in hun zoektocht naar personeel en proberen een antwoord te bieden op de vele openstaande vacatures in de bouwsector door onze klanten te koppelen aan vacatures. Het blijft onze grote taak om in te spelen op de competenties die de knelpuntensectoren vragen. De samenwerking met de lokale besturen speelt daarin een belangrijke rol.”

De Hamse burgemeester Herman Vijt (CD&V) is opgetogen over deze dienstverlening in zijn gemeente. “We werken al vele jaren goed samen met dit VDAB-opleidingscentrum”, stelt Vijt. “Zelf krijg ik ook geregeld de vraag van werkgevers naar goed opgeleide technische werkkrachten. VDAB vervult hier een belangrijke rol voor de wijde regio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.